La IX Cursa del Transport i la 2a Jornada de Mobilitat marquen la Setmana Europea de la Mobilitat

19/9/2019
Bigues i Riells ha participat en la iniciativa amb la implicació de la Policia Local, Protecció Civil, Pimercan, els tècnics municipals i els centres educatius
Dimarts 17 de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, l’autobús va tornar a guanyar el cotxe en la IX Cursa del Transport. La competició entre un vehicle privat i l'autobús e7 per arribar abans a Barcelona va quedar sentenciada amb 21 minuts de diferència.

L’e7 va arribar al destí a les 10.32 hores i el cotxe, a les 10.53 hores. Tots dos vehicles havien sortit a les 9.16 hores de la parada d’autobús del poliesportiu. Al cotxe hi anava la cap de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Bigues i Riells, Marta González, que va recollir els tècnics de mobilitat dels municipis de la Vall del Tenes i de Parets del Vallès. Pel que fa a l'autobús, hi viatjaven diversos càrrecs polítics de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, entre ells, el president, Joan Galiano.

A més a més, des de les 6.30 hores fins a les 10.30 hores, hi va haver agents de mobilitat de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic a les parades per tal d’informar els usuaris sobre les línies de bus urbà i de bus exprés.

300 alumnes de les escoles del municipi gaudeixen d’un circuit viari i d’un taller sostenible
El 18 de setembre, Bigues i Riells ha viscut una Jornada de Mobilitat de molt intensa. La segona edició de la iniciativa ha tornat a ser un èxit amb gairebé 300 alumnes de l’Escola El Turó i de l’Escola El Colomer. Des de la regidoria de Mobilitat del Consistori s’ha tornat a organitzar un dia dedicat a conscienciar els més petits de la importància de circular correctament i de la mobilitat sostenible.

Voluntaris de la Policia Local, de Protecció Civil, de la Creu Roja, de l’entitat de gossos de salvament Pimercan i dels centres educatius han fet possible aquesta iniciativa pensada des de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Bigues i Riells.
 
 
Dimecres, la plaça Miquel Bosch es va convertir en un circuit amb tots els detalls pensat per a bicicletes i patinets. Els alumnes de 3r i 4t de primària van circular sota la supervisió de la Policia Local. Els joves conductors han hagut de superar reptes com ara entrar en una rotonda o bé aturar-se davant d’un pas de vianants.

Al llarg del circuit s’han trobat diverses estacions per descobrir una ambulància, un cotxe de policia i un vehicle de Protecció Civil per dins. Ara bé, els participants han quedat bocabadats amb els gossos i els cadells de salvament. L’entitat Pimercan ha ofert una demostració de l’entrenament dels cans i els animals s’han endut tots els aplaudiments.

Paral•lelament, al pavelló municipal de Can Badell, els alumnes de 1r i 2n de primària de l’Escola El Turó i de l’Escola El Colomer han fet un taller de cistelles de cartró per a les bicicletes.

L’alcalde i regidor de Mobilitat, Joan Galiano, Tere Rovira, directora de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Eva Martínez, regidora d’Educació i Mayte Escobar, regidora de Serveis Econòmics i d’Igualtat han assistit a aquesta 2a Jornada de Mobilitat.

Expressament per a l’edició d’enguany, el Consistori ha encarregat, des de la regidoria de Mobilitat, una sèrie de complements per als infants participants. Es tracta d’una armilla reflectant, un clauer, un braçalet, un adhesiu i una motxilla.

L'armilla reflectant va ser el més important dels obsequis, ja que va anar acompanyada de la premissa que "cal ser vistos". Els alumnes van entendre que el regal se l'havien de posar sempre que anessin amb bicicleta o bé en patinet per garantir la seva seguretat a l'hora de circular.

Tots quatre complements duen el logotip de la 2a Jornada de Mobilitat, format per una nena i un nen amb bicicleta i patinet, supervisats per una agent de policia.