Jornada de retorn del procés participatiu sobre el Camí Fluvial

3/4/2023
Des de la regidoria de Participació Ciutadana s'ha exposat, a la població, el resultat dels tallers participatius i la viabilitat de les accions.
Dissabte, 1 d’abril, es va celebrar la jornada de retorn del procés participatiu sobre la gestió i els usos del Camí Fluvial. La sala Pau Joan de la biblioteca es va omplir amb una vintena de persones interessades en conèixer el resultat del procés.

Un equip tecnicopolític de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai va exposar el desenvolupament del procés participatiu, la metodologia de treball i les accions proposades resultants.

El procés participatiu sobre la gestió i els usos del Camí Fluvial ha comptat amb l’assessorament i acompanyament de l’empresa especialitzada en processos participatius, Neòpolis.

L'empresa va elaborar la memòria agregada sobre el procés. Aquest document recull tots els conceptes treballats als qüestionaris en família i als tallers participactius i ha servit a l'equip tecnicopolític del consistori per valorar les accions proposades per la ciutadania i elaborar-ne un pla de treball.
 
 
El pla de treball analitza quines de les actuacions proposades per la població es podran dur a terme, quines caldrà modificar i quines no es podran executar.

L’objectiu del procés de participació ciutadana ha estat doble. D'una banda, conèixer l’opinió de la població per enriquir i complementar els criteris tècnics i polítics a l’hora de definir accions de millora. S’ha partit de la premissa que el veïnat és coneixedor del territori i que les seves aportacions permetran prendre decisions eficients i adaptades al municipi. I de l'altra, fer pedagogia sobre les característiques de l'espai: la singularitat del tram baix i del tram alt, les restriccions a què està subjecte pel fet de formar part de la Xarxa Natura 2000 i del PEIN.

Aquest procés participatiu ha servit per recollir les veus de perfils ciutadans diversos, enriquir el contingut de les decisions, millorar l’eficiència de la implementació d’actuacions i obrir un diàleg social, fent valer la dimensió pedagògica i la transparència de les decisions públiques.

El resultat del procés es pot consultar en format de plafó explicatiu tant al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues com al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.

Documentació