Jornades Europees de Patrimoni del 2023

3/10/2023
Bigues i Riells del Fai s'adhereix a la iniciativa amb dues visites guiades, al jaciment ibèric de Puiggraciós i al Castell de Montbui, i una xerrada sobre les pintures de l’església de Sant Pere.
Divendres, 13 d'octubre, comencen les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) a Bigues i Riells del Fai i a tota Catalunya. L'Ajuntament s'afegeix a la iniciativa amb una xerrada sobre les pintures de l’església de Sant Pere de Josep Grau-Garriga, una visita guiada al jaciment ibèric de Puiggraciós i una altra, al Castell de Montbui.

Per participar a les visites guiades caldrà inscriure-s'hi prèviament a través d'entrapolis.com, ja que les places són limitades.

La primera activitat serà una xerrada sobre les pintures e Josep Grau-Garriga i tindrà lloc divendres 13 d'octubre, a les 19.30 hores, a l'església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues. Esther Grau, filla de l’artista plàstic i innovador de l’art tèxtil contemporani Josep Grau-Garriga, farà la xerrada com a representant del llegat d’obra de l’artista.
 
 
La segona activitat es farà dissabte 14 d’octubre a les 9.00 hores i també començarà a l'església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues. Aquest serà el punt de sortida de la caminada que anirà fins al Santuari de Puiggraciós. La ruta serà possible gràcies a la col·laboració del GEBRACB.

Inscripcions!

A partir de les 11.00 hores, des del Santuari, s'iniciarà l'ascensió fins al jaciment iber que es troba dalt del cim de Puiggraciós, Marc Guàrdia, director de l'excavació del poblat ibèric, farà la visita guiada al jaciment. Qui no vulgui fer la caminada podrà fer únicament la visita guiada, només caldrà indicar-ho a la inscripció. L'ascensió al jaciment és curta però amb molt desnivell. Cal venir amb calçat apte per muntanya i es recomana venir amb bastons de caminar.

La tercera activitat se celebrarà diumenge 15 d'octubre, a les 11.00 hores, al Castell de Montbui. El tècnic de patrimoni de Bigues i Riells del Fai oferirà una visita guiada al conjunt patrimonial del Castell de Montbui i a l'ermita de Sant Mateu de Montbui.