L’Ajuntament de Bigues i Riells amplia les mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus

11/3/2020
El Consistori informa del tancament dels centres educatius del municipi i la suspensió de totes les activitats organitzades pel Consistori o bé que tinguin lloc als equipaments municipals.
L’Ajuntament de Bigues i Riells anuncia el tancament dels centres educatius i la suspensió de totes les activitats organitzades des del Consistori seguint les recomanacions derivades de l’activació de la fase d’emergència 1 confirmada aquest matí pel Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc.

Així doncs, queden suspeses totes aquelles activitats que tinguin lloc en equipaments municipals, com ara el pavelló municipal d’esports o bé el camp de futbol. Queda tancada la biblioteca municipal, l’espai jove La Cov@ i el Casal d’Avis el Bon Caliu.

De la mateixa manera, s’anul•la el mercat setmanal, la fira de proximitat, la fira de brocanters i tota la programació prevista pels pròxims 15 dies aproximadament.

El Centre Cívic i Cultural el Rieral només obrirà en l’horari de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. De la mateixa manera, el Centre Cívic de Riells del Fai romandrà tancat fora de l’horari del punt d’informació.

Tanquen els centres educatius

Seguint les directrius del Departament d’Ensenyament, romandran tancats, aproximadament durant 15 dies, fins a nova ordre, l’escola bressol municipal La Puput, l’Escola El Turó, l’Escola El Colomer i l’Institut Maria de Bell-Lloc a partir de demà divendres 13 de març.
 
Aquestes mesures són preventives, ja que a Bigues i Riells no s’ha detectat cap cas, i provisionals, de caràcter temporal d’aproximadament 15 dies. Ara bé, el Consistori es mantindrà atent a les novetats i seguirà informant.

Recomanacions

L’Ajuntament de Bigues i Riells, per tal de trencar la cadena de contagis del covid19, recomana a la població evitar desplaçaments i tràmits presencials. El Consistori garantirà els serveis mínims. Es desaconsella fer servir els espais públics de manera lúdica, com ara els parcs i jardins.

Telèfons d’interès

Oficina d’Atenció a la Ciutadania: 93 865 62 25
Punt d’Informació de Riells del Fai: 93 865 62 43
Policia Local: 93 865 76 48
Protecció Civil: 670 31 16 50
Enllaços d’interès

El Departament de Salut realitza actualitzacions contínues de documents en què s’especifiquen les recomanacions relacionades amb: protecció individual de la població, centres de treball i instruccions per realitzar l’aïllament. Tota la informació, al Canal Salut.

També podeu infromar-vos a través del CatSalutRespon, de l’Organització Mundial de la Salut i del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social .