L’Ajuntament de Bigues i Riells aplica noves mesures preventives per la contenció del coronavirus

13/3/2020
El Consistori redueix l’horari d’atenció de l’OAC, intensifica les tasques de neteja i tanca els lavabos públics, entre d’altres.
L’Ajuntament de Bigues i Riells anuncia la reducció de l’horari d’atenció al públic a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i al Punt d’Informació de Riells del Fai. A partir de dilluns 16 de març només s’atendrà de les 10.00 a les 13.00 hores. Passarà el mateix amb el Registre Civil, només atendrà de les 10.00 a les 13.00 hores, dilluns i dimecres.

Es recomana, a tota la població, evitar les consultes presencials. En cas de dubte, s’aconsella fer consultes telefòniques i entrar instàncies a través de la seu electrònica.

El Consistori ha tancat els lavabos públics del Parc Lluís Companys de Bigues i recorda a la població que cal “fer un exercici de responsabilitat”. L’alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, ha cridat a la ciutadania a la comprensió i a la precaució: “És important evitar tot risc innecessari, també en espais públics, parcs i carrers. Ara és vital entendre que la millor manera de contenir la propagació és evitar al màxim el contacte”.

Galiano ha explicat també que ningú està lliure d’afectació i que cal, més que mai, valorar les decisions individuals i municipals.

A dins de l’Ajuntament s’ha activat el Pla Intern per treballar per torns i s’han intensificat les tasques de neteja i les mesures de prevenció per evitar una ràpida propagació dins l'estructura.

 
 
En són un exemple el mercat setmanal, la Fira de Proximitat, la Fira de Brocanters, els actes en el marc del Dia Internacional de la Dona, les exposicions i les activitats a l’aire lliure, com ara el cicle d’excursions “Descobrim Bigues i Riells”. També s’inclou la suspensió de totes les activitats impartides a l’espai jove municipal com ara els cursos de dansa, de dibuix i de pintura i de suport acadèmic.

De la mateixa manera, el Servei d’Emprenedoria i Ocupació de la Vall del Tenes atura l’atenció presencial. Ara bé, continuaran disponibles a través del correu mcvt.seovt@mvalltenes.cat i al telèfon 636603499 (de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres).

Recomanacions

L’Ajuntament de Bigues i Riells, per tal de trencar la cadena de contagis del covid19, recomana a la població evitar desplaçaments i tràmits presencials. El Consistori garantirà els serveis mínims. Es desaconsella fer servir els espais públics de manera lúdica, com ara els parcs i jardins.

Telèfons d’interès
Oficina d’Atenció a la Ciutadania: 93 865 62 25
Punt d’Informació de Riells del Fai: 93 865 62 43
Policia Local: 93 865 76 48
Protecció Civil: 670 31 16 50

Enllaços d’interès
El Departament de Salut realitza actualitzacions contínues de documents en què s’especifiquen les recomanacions relacionades amb: protecció individual de la població, centres de treball i instruccions per realitzar l’aïllament. Tota la informació, al Canal Salut.

També podeu informar-vos a través del CatSalutRespon, de l’Organització Mundial de la Salut i del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social.