L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai atorga el primer certificat d’acolliment

31/3/2022
Joan Galiano i Mayte Escobar van fer entrega d’aquesta acreditació de la Generalitat de Catalunya que certifica la voluntat d’integració.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, a través de la regidoria d’Igualtat i de Serveis Socials, i el Consell Comarcal del Vallès Oriental han fet entrega del primer certificat d’acolliment del municipi a un jove de Colòmbia, aquesta setmana.

La persona reconeguda rep el certificat com a acreditació de la voluntat d’integració. Aquest document, expedit per la Generalitat de Catalunya, té efectes jurídics, comporta valor probatori directe i indiscutible pels informes d’estrangeria: en garanteix el sentit favorable. De fet, aquest certificat permet, a qui l’ostenti, accedir al permís de treball.

Mayte Escobar, regidora d’Igualtat i de Serveis Socials, s’ha mostrat satisfeta amb l’entrega d’un certificat que representa “tant esforç i interès i que facilita els tràmits legals”. Escobar ha definit Bigues i Riells del Fai com “un espai d’acollida on sempre hi ha persones disposades, amb els braços oberts a persones que ho han deixat tot per buscar un futur millor”. La 1a tinenta d’Alcaldia ha volgut deixar clar que “creiem en les persones, en les noves oportunitats i ens posem a disposició allà on puguem aportar en positiu”.

Per tal d’obtenir el certificat d’acolliment cal completar l’itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida, pensat per adquirir coneixements bàsics que afavoreixin la integració en el territori català. L’itinerari consta de tres mòduls de coneixements bàsics de llengua catalana (90h), de coneixements de l’entorn laboral i de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (15h).
 
 
Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos destinats a les persones nouvingudes, estrangeres i retornades, empadronades que, a través d’una informació, acompanyament i formació, faciliten l’adquisició de competències lingüístiques, laborals i de coneixement de la societat i de l’ordenament jurídic.

Aquestes competències es podran acreditar amb un certificat d’acollida, que té utilitat per procediments d’estrangeria i nacionalitat, per buscar feina i per fer valer l'experiència i coneixements.

Per obtenir el certificat, cal demanar pel Servei de Primera Acollida a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o bé contactar amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i preguntar per la persona tècnica en acollida.

Aquest servei s'adreça a les persones migrades, apàtrides, refugiades, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària i persones retornades, amb edat superior a l’establerta per a la finalització de l’escolaritat obligatòria i amb resolució administrativa d’empadronament en un municipi de Catalunya.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai