Ahir, dimarts, 16 de gener, va tenir lloc l’acte de presentació i la roda de premsa sobre la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà del 2024. El castell de Montbui va ser l’escenari emblemàtic escollit per desvetllar la programació, tant del dia de la fira (27 de gener) com dels actes previs (20, 22, 24 i 26 de gener) pel seu valor patrimonial.
L’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, van obrir l’acte. Galiano va destacar l’arrelament de l’oli d’oliva al municipi a través del trull de Can Sapera, que atreia pagesos i particulars d’arreu de la comarca que venien a premsar les seves olives, i de la fira, que se celebra des de fa més de 10 anys. Cordero, per part seva va explicar el treball conjunt entre ambdues institucions i l’aposta del Consell Comarcal per la fira. Seguidament, el conseller de la Xarxa de productes de la Terra, Ignasi Martínez, va posar sobre la taula la importància dels productes de proximitat que es podran trobar a la fira.
A continuació, el regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, Antoni Verdugo, va presentar el programa de la fira i les novetats del 2024, destacant els tasts d’oli i l’aposta pel pa fet amb varietats de farines antigues recuperades. El regidor, també va puntualitzar que, finalment, el showcooking el farà el restaurant La Mama de Santa Eulàlia de Ronçana i que el concurs d’allioli del 20 de gener serà una demostració d’una recepta medieval l’allioli, a càrrec de Pep Salsetes.