L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai implanta la signatura biomètrica

16/2/2023
El nou servei aposta per una administració amb paper zero i, per tant, més sostenible.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha fet un pas més cap a la modernització digital amb la implantació del sistema de signatura biomètrica a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, tant a la de Bigues com a la de Riells del Fai.

Aquest nou servei permet que les instàncies i sol·licituds, que actualment se signen en paper, passin a ser firmades de forma digital, d'una manera senzilla amb plenes garanties legals.

La regidora de Noves Tecnologies, Administració Electrònica i Transparència, Margarida Fontcuberta, ha destacat que "suposa millorar l’eficiència de la gestió administrativa, l’accessibilitat a l’hora de fer instàncies i caminar en la direcció d’una l’administració amb paper zero i, per tant, més sostenible”.

 

 

A partir d'ara qui vulgui fer una instància podrà anar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) i explicar què vol sense necessitat d'omplir cap formulari, ja que l'operació la farà íntegrament el personal de l'OAC.

Aquest nou sistema permet la identificació digital immediata de manera més segura fins i tot que la signatura manuscrita. La signatura biomètrica dona l'opció eliminar el justificant en paper, amb la possibilitat de rebre'l digitalment al correu electrònic.