L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai organitza una jornada sobre la protecció pública de la infància i l’adolescència

19/3/2024
L’acte s’ha celebrat avui, 19 de març, al Centre Cívic i Cultural El Rieral i ha aplegat un centenar de persones.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha celebrat avui, 19 de març, una jornada formativa amb l’objectiu d’abordar els efectes i la implementació de la Llei Orgànica 8/2021 referent a la Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant la Violència (LOPIVI). L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Galiano i regidora de Serveis Socials, Carolina Aragón. Un centenar de persones de la Generalitat de Catalunya (DGAIA), del Consell Comarcal i dels municipis de la Mancomunitat de la Vall del Tenes hi ha assistit.

La sessió ha estat impartida per la jurista especialitzada en infància Almudena González, assessora jurídica d'Infància del Consell Comarcal del Vallès Oriental. González ha analitzat el marc normatiu de la LOPIVI i l'impacte directe que té en la praxis diària de totes les persones professionals que hi treballen amb nens i nenes, des de les diverses competències i serveis, col·locant a l'infant al centre de l'atenció i protecció de la violència. Per part de la DGAIA i del servei Barnahus, les tècniques d’infància han exposat la situació.

La implementació de la llei requereix el treball en xarxa de tots els agents i serveis que treballen al territori. Per aquest motiu la jornada ha comptat amb perfils professionals molt diversos (tècniques socials, d’educació, de lleure i esports, de joventut, cossos de seguretat, perfils jurídics i tècniques especialitzades en protecció a la infància) que han complementat la tasca en xarxa amb la intenció d'unificar protocols i mètodes de treball en matèria de protecció a la infància i l'adolescència.

 
 
La regidora de Serveis Socials, Carolina Aragón, ha destacat que “és cabdal fer un treball en xarxa on els diferents professionals puguin intervenir de manera conjunta i unificada en la protecció de la Infància i l’Adolescència. La implementació de la llei LOPIVI comporta que tots els serveis i agents implicats en el benestar de la infància estiguin formats per continuar amb les bones pràctiques envers la infància i l’adolescència en el nostre municipi, de manera que considero que ha estat una jornada molt positiva i satisfactòria per a totes i tots”.

Després de la formació en el marc jurídic de la llei s’ha realitzat un cas pràctic amb tots els assistents per tal d’abordar els temes tractats i posar en comú les maneres d’actuar davant d’una situació real. La jornada s’ha organitzat a través de la regidoria de serveis socials.