L’Ajuntament de Bigues i Riells presenta el primer recull onomàstic del municipi

23/1/2020
El 24 i el 25 de gener l’onomastiòleg Enric Garcia Pey i Pey explicarà el seu treball que ara veu la llum.
Segons l’onomastiòleg, Enric Garcia Pey i Pey: Conèixer d’on venim ens ajuda a educar en l’origen, a construir una tradició a través dels noms. És per això, que l’Ajuntament de Bigues i Riells li va encarregar l’elaboració del recull onomàstic dels motius del municipi.

El Consistori publica aquesta obra d’antroponímia i toponímia escrita per Enric Garcia Pey i Pey, que ha recollit i classificat els noms dels racons del municipi i els ha presentat en format d’enciclopèdia.
 
 
Recull onomàstic de Bigues i Riells, noms de lloc i de persona de l’Editorial Galobart és un compendi d’onomàstica però també de folklore, geografia, etnografia i lingüística. L’obra ha estat una iniciativa de la regidoria de Cultura i de l’Arxiu Municipal per tal de fixar la memòria viva del municipi.

Les presentacions tindran lloc el 24 de gener, a les 19.30 hores a la Biblioteca de Bigues, i el 25 de gener al Mas Viaplana de Riells del Fai a les 11.00 hores.

Enric Garcia Pey i Pey ha editat 32 reculls d’onomàstica i ha publicat l’Inventari d’Onomàstica General del Vallès Oriental a través del Consell Comarcal.