L’alcalde visita Itàlia per conèixer el funcionament d’un sistema de recollida de residus innovador

13/2/2023
Joan Galiano va assistir a la visita organitzada pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental a Bergamo, Sirmione, Màntua, Brescia i Pisa.
Del 5 al 7 de febrer del 2023, l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, va assistir a la visita a Itàlia organitzada pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental a Itàlia, juntament amb representants polítics del Vallès Oriental.

Durant la visita a Bergamo, Sirmione, Màntua, Brescia i Pisa l’alcalde va poder conèixer el funcionament del sistema de recollida selectiva de residus modernitzada.

La descoberta de contenidors amb accés controlat de Bergamo, la visita al Centre de Recollida Selectiva i al Centre de Reciclatge de Pisa, l’estada a l’EcoIsola-LUX amb accés controlat i l'habitació de residus informatitzada van ser algunes de les parades més significatives.

 
 
L'objectiu central de la visita a Itàlia era conèixer els diferents models de recollida intel·ligent existents, la seva aplicabilitat i la seva repercussió als rebuts de la ciutadania.

Joan Galiano també va ser present a la recepció a la Sala Gran de l’Ajuntament de Pisa on els representants polítics del Vallès Oriental es van reunir amb el responsable de la recollida selectiva del consistori pisà.