L’experiència "Controles?" arriba a Bigues i Riells del Fai

22/4/2022
Des del 28 d’abril fins al 16 de maig, al Centre Cívic i Cultural El Rieral, es podrà viure l’exposició, les xerrades i els tallers dedicats al consum de drogues.
Controles? és un programa per a la prevenció de les drogodependències amb l’objectiu de proporcionar informació sobre drogues, treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum i fomentar el bon ús de les “pantalles” TIC.

Des del 28 d’abril fins al 16 de maig hi haurà l’exposició, el taller i les xerrades del programa, al Centre Cívic i Cultural El Rieral. De dilluns a divendres des de les 9.00 fins a les 14.00 hores, la mostra estarà reservada per a l’alumnat de l’Institut Maria de Bell-lloc. El públic general podrà gaudir de la visita guiada i de l’assessorament tècnic des de les 15.30 fins a les 19.00 hores.

Quin és l’objectiu?

Promoure actituds responsables entre joves treballant habilitats per a la vida, com també reflexionar sobre l’estil educatiu de les famílies per prevenir el consum de drogues i l’ús inadequat de les TIC.
 
Per a qui?

  • Adolescents d'entre 11 i 15 anys, alumnat de 6è de primària (acompanyats),  de 1r i 2n cicle de l’ESO.
  • Joves a partir de 16 anys, alumnat de batxillerat, cicles formatius, escoles d’adults, PFI i altres.
  • Famílies, professionals i adults que desitgin informar-se dels principals factors de protecció del consum de drogues.
Activitats

  • Visites guiades per a adolescents i joves on dos professionals experts en addiccions els expliquen l’exposició i dinamitzen un procés de reflexió i diàleg.
  • Tallers a l’aula per a adolescents i joves que reforcen i amplien els continguts treballats a l’exposició.
  • Sessions formatives per a famílies i professionals de diferents àmbits (educació, sanitat i serveis socials, lleure, cossos de seguretat...) i polítics.
 
Controles? és una eina educativa que forma part del conjunt de recursos de prevenció de drogues que l’àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona ofereix als municipis de la província.