L’Hotel Molí de la Torre i el Molí d’Oli can Sapera distingits amb el segell Biosphere

21/2/2023
Aquests establiments formen part de les 45 entitats del Vallès Oriental que han estat destacades amb el Compromís per a la Sostenibilitat 2022.
Un distintiu que pretén fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible al sector turístic. Aquest és l’objectiu del segell Biosphere, que han rebut l’Hotel Molí de la Torre i el Molí d’Oli can Sapera.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Barcelona Biosphere és un projecte desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que a la comarca gestiona el Consell Comarcal.

El segell garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), membre de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i adscrit al Global Sustainable Tourisme Council (GSTC) de la UNESCO. Aquesta és una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

 
 
Les empreses i ajuntaments que volen aconseguir la distinció o renovar-la han de seguir una metodologia de treball conjunta i complir amb una sèrie de compromisos que passen per l’assistència a formacions presencials i també pel compliment de requisits obligatoris i opcionals per a cada sector.

La Taula de Sostenibilitat, que coordina el Consell Comarcal, cada any valora les tasques realitzades per les entitats i empreses vers el programa i decideix aquelles que passen a disposició de l’Instituto de Turismo Responsable que, mitjançant auditories, determina definitivament l’obtenció o renovació del segell.

L’entrega de distintius es farà, com cada any, a la Jornada Turisme Vallès, que està prevista durant el primer trimestre d’enguany. Pel que fa a l’edició 2023 del distintiu, hi ha temps per inscriure-s'hi fins mitjans de març a través del Servei de Turisme del Consell Comarcal.