L'Ajuntament de Bigues i Riells aplica el Pla Municipal d'Emergències

15/3/2020
El Consistori posa en marxa el Pla de Contingència i limita la prestació de serveis per garantir el funcionament, però també la seguretat i la salut dels treballadors.
D'acord amb les decisions adoptades pels òrgans de govern del Pla d'actuació del PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, activat en fase d'Emergència, l'Ajuntament de Bigues i Riells adopta noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

El Consistori activa el Pla Municipal d'emergències, el Pla de Contingència de l'Ajuntament i la limitació de la prestació dels serveis públics a aquells estrictament necessaris per a garantir el correcte funcionament dels serveis bàsics o estratègics.

El Pla de Contingència de l'Ajuntament de Bigues i Riells comporta la constitució del Comitè de Coordinació i Seguiment sobre l'afectació del Covid-9. El comitè està constituït per personal tècnic i personal polític i ha establert les mesures segons les característiques de l'entorn, el grau d'exposició i la gravetat final.

Segons el Pla de Contingència s'ha aprovat la distribució del personal de l'Ajuntament de Bigues i Riells. Dins de les mesures preventives i reactives previstes i amb l'objectiu d'assegurar els serveis municipals, s'ha decidit establir torns de teletreball pel personal. La intenció és garantir els serveis mínims en tot moment.

Per aquest motiu es faran relleus. Una part del personal romandrà al Consistori fent treball presencial del 14/03/2020 al 28/03/2020, ambdós inclosos. I l'altra part, que en aquesta primera etapa romandrà a casa teletreballant, tornarà al lloc de treball per mantenir el servei del 29/03/2020 al 12/04/2010, ambdós inclosos. Aleshores, el primer grup que treballava presencialment es quedarà a casa a teletreballar.
 
A més, el servei de consergeria treballarà en tasques internes de manteniment, modificant el torn de treball de manera que preferiblement es treballarà en torn matinal. Ara bé, per ordres del Departament d'Ensenyament als centres educatius no hi haurà personal de consergeria treballant internament.

El servei de biblioteca realitzarà tasques internes de gestió, però l'equipament romandrà tancat al públic.

El personal de l'escola bressol estarà disponible per a cobrir possibles necessitats de personal municipal.

En tot cas, el personal que no estigui desenvolupant treball presencial durà a terme treball telemàtic dins de les possibilitats tècniques dels seus respectius llocs.

Aquestes mesures responen a la necessitat d'evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l'Estat d'Alarma. Les mesures preventives i recomanacions produiran efectes des de la data de la seva aprovació i fins al 27 de març de 2020, vigència que podrà prorrogar-se en funció de l'evolució de la situació epidemiològica i de les indicacions de les autoritats sanitàries.