L'Ajuntament de Bigues i Riells presenta el Servei d'Escolta Assessorament i Mediació

27/2/2019
Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, va desgranar el nou servei municipal de resolució de conflictes pioner a la comarca, al Centre Cívic i Cultural El Rieral.
Dimarts 26 de febrer, Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament i de Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Bigues i Riells, va presentar el Servei d'Escolta Assessorament i Mediació (SEAM), al vestíbul del Centre Cívic i Cultual El Rieral de Bigues.
Aquest servei municipal, que neix i entra en funcionament a Bigues i Riells de manera pionera a la comarca, és el fruit de tres anys de treball des de la regidoria d'Ensenyament en col•laboració amb els centres educatius del municipi, Serveis Socials i la Policia Local.
L'objectiu principal del SEAM és prevenir o bé resoldre conflictes a Bigues i Riells que impliquin el confrontament entre persones, joves o adultes, en l'entorn familiar, social o educatiu, que no trobin mecanismes naturals de solució.
En el cas específic dels conflictes que es generin a les escoles o bé a l'institut s'atendran sota la demanda dels centres. L'equip del SEAM està format per les psicòlogues municipals, part de la regidoria d'Ensenyament del Consistori.
Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament i de Serveis Econòmics, va explicar la voluntat de fons del nou servei: "El Consistori ha d'arribar on no arribi l'escola, hem d'oferir un recurs municipal global complementari. Cal que actuem com a comunitat educativa per tal de millorar la convivència".