L'Ajuntament de Bigues i Riells renova el seu compromís amb el teixit associatiu.

1/2/2018
El Consistori es manté ferm en suport de les entitats, sense rebaixes en el suport malgrat la reducció pressupostària.
L'Ajuntament de Bigues i Riells destina 82.000 euros a recolzar el teixit associatiu, malgrat la rebaixa del 30% de les despeses en el pressupost del 2018. Aquest any, a causa de la reducció en els impostos de l'IBI, el Consistori ha hagut de rebaixar un 30% les despeses. Ara bé, aquest fet no ha afectat en cap cas el suport a les entitats del municipi.

L'Alcalde, Joan Galiano, ha volgut destacar l'esforç que s'ha fet per no reduir les prestacions a les entitats: "És vital el suport a les entitats perquè afavoreixen a la participació ciutadana. Les entitats estan compromeses amb el municipi, el patrimoni i la cultura, i això es nota, fa que s'hagi multiplicat el nombre d'activitats i es mantingui el nivell".

Josep Anton Tripiana, Regidor d'Infància i Joventut, ha recordat el valor que tenen les entitats pel municipi: " No els hem tocat ni un cèntim perquè són la sang del municipi, sense elles res es bellugaria a Bigues i Riells".

També la Regidora de Cultura, Sílvia Rovira, ha emfasitzat en el valor de les associacions: "Volem ajudar-los en tot el que puguem, no els podem deixar de banda, perquè mantenen viu el poble".
De la mateixa manera, Mayte Escobar, Regidora d'Ensenyament, ha subratllat la subvenció per a la socialització de llibres: "Continuem amb la nostra idea que l'escola ha de ser pública, de qualitat i gratuïta i per això mantenim el compromís i el volem millorar en la mesura que l'economia del municipi ens ho permeti".

Igualment, el Regidor de Promoció Econòmica, José Gómez, ha volgut ressaltar la importància de mantenir el compromís "amb entitats com Boscos 94 que vetllen per preservar el medi ambient al municipi i contribueixen a la conscienciació de la ciutadania pel que fa als productes ecològics i de proximitat".

Així doncs, queden renovades les subvencions de les entitats amb 35.000 euros destinats a subvencions nominals i 42.000, a ajuts de concurrència competitiva. En definitiva, el Consistori manté les ajudes a les associacions esportives, culturals, educatives, socials, de joventut i de comerç com l'any passat.