L'Ajuntament posa en marxa una altra acció de la Campanya "Ell no és culpable, recull les seves caques"

29/6/2016
El consistori ha col·locat el primer dispensador de bosses de plàstic i paperera.
Ahir dimarts, es va col·locar el primer dispensador de bosses de plàstic i paperera d'excrements de gos davant del centre cívic el Rieral. Durant la pròxima setmana està prevista la col·locació de dos més, un darrere del centre cívic el Rieral i un altre davant del centre cívic de Riells del Fai.

La campanya té l'objectiu de conscienciar als propietaris de la importància de mantenir net l'entorn del municipi, i de l'obligació que tenen de recollir els excrements dels seus gossos quan passegen amb ells pels espais públics.

Cal recordar que segons l'Ordenança de Civisme de Bigues i Riells http://bit.ly/1Pf528A, l'abandonament d'excrements d'animals domèstics als espais i elements públics, és considerat una infracció objecte de sanció per part de l'autoritat local.

La campanya va començar a principis de juny amb la col·locació d'unes lones amb la imatge d'un gos fitxat per la Policia pel comportament irresponsable del seu amo. Les lones es van col·locar a diversos punts del municipi.

Tanmateix, l'Ajuntament vol conscienciar als propietaris, de la necessitat i obligació d'identificar i censar els animals domèstics, per tal de procurar el seu control i facilitar que puguin ser trobats en cas de possible pèrdua.

Són molts els beneficis que els animals domèstics poden aportar a les persones (afectius, emocionals i socials); per això és bàsic que la seva tinença estigui basada en la responsabilitat i el respecte vers als altres i el nostre entorn.