L'alumnat de Bigues i Riells preparat per afrontar la 3a avaluació en línia

22/4/2020
Els centres educatius i el Consistori s'han assegurat de tancar la bretxa digital al municipi.
Des del moment en què el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va anunciar que el tercer trimestre escolar es faria des de casa a través de l'avaluació en línia, l'Ajuntament de Bigues i Riells i els centres educatius del municipi es van posar en marxa.
La prioritat ha estat fer arribar a totes les cases les eines necessàries per poder seguir el curs. Per tant, per acabar amb la bretxa digital, les escoles, l'institut i l'Ajuntament s'han informat sobre la situació de cada alumne de Bigues i Riells per tal de poder garantir un seguiment òptim del curs en línia.
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, s'ha mostrat satisfet amb la coordinació entre els centres educatius i el Departament d'Ensenyament: "Totes les institucions estem fent un esforç que val pena per poder mantenir una certa normalitat malgrat la situació". Galiano ha volgut agrair la tasca de les regidories d'Educació, d'Infància i Joventut i de Serveis Socials.
Per part seva, Eva Martínez, regidora d'Educació, ha valorat el repartiment com una iniciativa gratificant: "Han estat setmanes de molta feina per part de tot l'equip, amb trucades i seguiment de cada família. Ara bé, tot i la distància, amb la gran voluntat de tots i la professionalitat dels tècnics i les psicòlogues de l'ajuntament, hem pogut arribar a tothom".
A les famílies que els mancaven recursos, com ara ordinadors, se'ls han fet arribar: a Bigues i Riells s'han seguit les directrius del Departament d'Ensenyament, de manera que s'han dut els ordinadors dels centres educatius als domicilis on calien.
 
A l'escola El Turó s'han recollit 30 ordinadors, a l'escola El Colomer, 26 i a l'Institut Maria de Bell-Lloch, 9. Malgrat això, encara en mancaven i l'Ajuntament n'ha cedit 5 i l'Institut de la Vall del Tenes, pertanyent a la Mancomunitat, n'ha facilitat 6 més. A més a més, el Departament d’Ensenyament ha fet possible 14 connexions a Internet.
La Policia Local de Bigues i Riells ha fet possible el transport dels equips digitals de l'Institut de la Vall del Tenes als domicilis, s'ha garantit la seguretat, la salut de la població i s'han cobert les necessitats de tot l'alumnat des de 1r de primària fins a 2n de batxillerat.
De fet, s'ha superat la petició del Departament d'Ensenyament, que feia prevaler les necessitats digitals dels cursos de final de cicle. És a dir, només 6è de primària, 4t d'ESO i 2n de batxillerat.
Actualment, es pot dir que tot alumnat del municipi té les eines necessàries per cursar el tercer trimestre de manera digital. El Consistori i les direccions dels centres resten a la disposició de les famílies per ajudar en tot el que faci falta.