L'augment de les proves PCR fa preveure un increment de casos

25/8/2020
Entre ahir i avui s'han realitzat moltes proves al nostre municipi
Durant el dia d'ahir, es van fer moltes proves al municipi i en les properes hores, esperem una pujada de positius al municipi, molts seran casos de nuclis familiars. Aquesta és la tendència que estem veient a tot el territori i que, segurament, farà que en les properes jornades, tota la comarca se situï en una situació similar a la decretada ahir a Granollers, a les Franqueses del Vallès i a Canovelles.

A 23 d'agost, en els darrers 15 dies, Bigues i Riells del Fai té 13 casos i, amb els resultats de les proves dels dies 24 i 25, s'espera un increment d'entre 6 i 7 casos més.

A l'Àrea Bàsica de Salut de la Vall del Tenes, s'han confirmat, en una setmana, 35 casos i, amb el resultat dels nous PCR que s'han realitzat, també es preveu una pujada de positius.

Des de Bigues i Riells volem fer extensiva la recomanació de la Generalitat de Catalunya i de Cat Salut: evitar en la mesura del possible, el desplaçament als municipis de la comarca que es troben en aïllament o on s'hi ha aplicat restriccions, com són, actualment, Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles. Cal fer-ho extensiu, també, a les zones de fora de la comarca i del país (Reus, la Franja, Aragó, etc.).
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, adverteix la població: "És vital continuar extremant les mesures de seguretat al municipi: distància, higiene i mascareta són les eines que tenim a l'abast de tothom i que serveixen per prevenir i minimitzar el risc de contagi". La previsió de l'augment dels positius fa que "cada cop sigui més necessari limitar els contactes fora de l'entorn de seguretat que cada un de nosaltres estableix en base el seu cercle de confiança. Està a les nostres mans contribuir al control de la propagació."

Des del 13 de març de 2020, a Bigues i Riells, hi ha hagut 77 casos, la qual cosa suposa una taxa de contagi de 80 per cada 10.000 habitants.

A la comarca del Vallès Oriental, des de la mateixa data, els casos positius ascendeixen a 5.570, amb una taxa de 135 casos per cada 10.000 habitants.

A l'Àrea Bàsica de Salut de la Vall del Tenes, són 335, els casos detectats des del mateix 13 de març, amb una taxa de 91 casos per cada 10.000 habitants.

Per qualsevol consulta, podeu contactar amb l'ajuntament o amb la policia local a través dels telèfons 93 865 62 25 i 93 865 76 48.