L'elevat risc d'incendi limita la circulació motoritzada en el medi natural del municipi

12/8/2021
La Generalitat suspèn també l'activitat agrícola amb ús de maquinària per l'onada de calor i la situació meteorològica actual.
Bigues i Riells del Fai és un dels 20 municipis del Vallès Oriental que va entrar ahir en el nivell 3 del Pla ALFA davant l'elevat perill d'incendi forestal. L'activació simultània en fase d'alerta del Pla de Protecció Civil (PROCICAT) i del Pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) estableix determinades restriccions que afecten el municipi.

Es limita la circulació motoritzada en el medi natural de Bigues i Riells del Fai, exceptuant els residents i les activitats inajornables per naturalesa. S'atura també l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10.00 i les 20.00 hores, tret de la recollida de fruita.

D'altra banda, es cancel·len, amb retorn al punt d'origen, totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada o ruta, així com aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural. La Generalitat restringeix les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives o equivalents a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernoctació.

Per últim, es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10.00 i les 20.00 hores i se suspenen les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres i als seus vorals, excepte les autoritzades pel Servei Català de Trànsit.
En àmbit local, l'alcalde de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, s'ha reunit aquest migdia amb representants de la Policia Local i la brigada municipal i voluntaris de Protecció Civil i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). En la trobada al consistori s'han traçat les línies del pla d'emergència en cas d'incendi forestal i s'ha coordinat el tancament dels diferents accessos al municipi.

Com a mesura addicional, de la mateixa manera que amb els accessos al camí fluvial, s'ha decretat el tancament de l'accés al Castell de Montbui.

L'Ajuntament informa que s'habilitaran les zones fresques del Centre Cívic i Cultural el Rieral de Bigues i del Centre Cívic de Riells del Fai en cas de necessitat davant l'episodi previst de temperatures màximes extremes. Tot i això, la comarca del Vallès Oriental no s'ha considerat de perill molt alt respecte a l'onada de calor dels pròxims dies.