Llegir té premi

13/6/2019
Fins al 30 de juny, els joves entre 8 i 16 anys es poden inscriure per a participar, des de l'1 de juliol fins al 12 de setembre, en la nova edició del concurs.
La iniciativa 'Llegir té premi' busca fomentar la lectura individual i la creació de clubs de lectura entre els joves durant el període de vacances d'estiu. Aquest concurs es duu a terme a través d'un portal en línia dissenyat ad hoc per aquesta finalitat. Els participants, fins a 1.300 joves, poden optar a guanyar diversos premis en funció del nombre de lectures realitzades i de la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Els participants podran seleccionar les lectures que desitgin fer entre més de 500 títols en català, castellà i anglès. Tots els títols seleccionats es troben disponibles en suport paper a través de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya i una selecció d'aquests també es troben a la biblioteca digital eBiblioCat, per a qui prefereixi llegir des d’un dispositiu mòbil.

Un cop llegida l'obra seleccionada, els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Hi poden participar tots els joves d'entre 8 i 16 anys prèvia inscripció a la plataforma de 'Llegir té premi'. Aquest any s'introdueix la novetat que els participants poden formar equips (clubs de lectura) i optar, a més a més, a un premi a l'equip de lectors amb més lectures realitzades.
 
 
Calendari de participació

• Inscripcions: des d’avui i fins al 30 de juny
• Dates concurs: d’1 de juliol a 12 de setembre, els lectors que més llegeixin i que superin amb èxit les preguntes de comprensió lectora optaran als premis del concurs.

Premis

Els lectors s’inscriuran en funció de la seva edat en una de les dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. Els premis per als guanyadors en ambdues categories són:

- Primer guanyador: iPad d’última generació
- Segon i tercer guanyador: un rellotge intel•ligent (smartwatch)
- Quart i cinquè guanyador: lot de llibres

Els lectors que formin part d’algun equip (mínim 2 i màxim 10 integrants) tenen la possibilitat, a més a més, d’aconseguir el premi següent per categoria d’edat al club més lector:

- Lot de llibres a repartir entre els seus integrants
- Medalla individual i certificat acreditatiu