Maletes viatgeres

27/9/2022
La biblioteca i l’escola El Turó sumen esforços per fomentar la lectura infantil.
La biblioteca municipal de Bigues i Riells del Fai ha posat en marxa, aquest curs escolar, un nou servei a l’escola El Turó, amb els alumnes de primer i segon: les Maletes viatgeres.

Es tracta d’un recurs per fomentar l’hàbit lector entre les famílies i estimular el gust per la lectura entre els infants, especialment quan estan aprenent a llegir.

Les Maletes viatgeres contenen 9 contes que cada infant s’endurà a casa durant una setmana. Els contes es trien especialment per temàtica, nivell lector i d’il·lustració.

 
 
La idea no és que l’infant llegeixi tots el contes, sinó que pugui mirar, remenar i triar. D’aquesta manera es vol incentivar l’hàbit de llegir una estona cada dia en família. L’objectiu és que la lectura es converteixi en una altra manera de passar una bona estona i en una eina per aprendre, un recurs que acompanyarà l’infant durant tota la vida.

Des de la biblioteca municipal de Bigues i Riells del Fai es recomana introduir els llibres als infants des de ben petits, proposar lectures, no imposar-les i freqüentar llibreries i biblioteques per tal que puguin triar les seves lectures.