La Mancomunitat de la Vall del Tenes celebra el 5è aniversari de l'e7

21/9/2018
Es commemorarà, a Bigues i Riells, la posada en funcionament de la línia d'autobús que connecta els pobles del Corredor del Tenes amb Barcelona, que ja ha arribat al milió de passatgers.
Dimarts 25 de setembre, se celebrarà el cinquè aniversari de l'e7 a Bigues i Riells. El servei d'autobús exprés e7 connecta els municipis del Corredor del Tenes amb Barcelona responent a una gran necessitat de la població. De fet, enguany el servei ha arribat al milió de passatgers.
La Mancomunitat de la Vall del Tenes i Parets del Vallès ha volgut celebrar l'aniversari del servei acostant al màxim el funcionament de l'e7 als usuaris. De manera que el dia 25 de setembre de les 6.30 h a les 10.30 h hi haurà a les marquesines de les parades d'autobús dels cinc municipis un punt d'informació sobre el servei i els seus avantatges amb informadors que resoldran qualsevol dubte.

Pel que fa a Bigues i Riells, el 25 de setembre viurà un matí dedicat a la mobilitat sostenible i segura. De les 9.00 h a les 13.00 h hi haurà una carpa situada a la parada d'autobús de l'Avinguda Prat de la Riba que queda davant de la Plaça Miquel Bosch. En aquest punt es facilitarà tota la informació sobre el servei que ofereix l'autobús exprés e7 des de fa 5 anys.

A les 13.00 h tindrà lloc l'acte polític amb els alcaldes de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i Parets, el president de Mancomunitat de la Vall del Tenes, Joan Galiano, i el director general de Tansports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa.

Aquests actes tindran lloc en el marc de la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible i Segura. Per això, el mateix dia 25 de setembre a la plaça Miquel Bosch s'ha programat una jornada d'educació viaria adreçada als alumnes de 3r i 4t de les escoles del municipi.
L'activitat consistirà en recórrer un circuit senyalitzat amb bicicleta. Els conductors hauran de parar en quatre punts del circuit i superar proves que els permetran aconseguir un carnet reconegut de conductor de bicicleta.
La Policia Local ha ideat el circuit de manera que els alumnes de l'escola El Colomer i de l'escola El Turó en surtin coneixent com comportar-se a la via pública.

Les parades seran pedagògiques: n'hi haurà una amb una ambulància, on els infants aprendran primers auxilis; una altra on amb un autobús de Sagalés, on aprendran com viatjar segurs i dues més amb cotxes de Protecció Civil i de la Policia Local, on es farà una demostració del funcionament dels vehicles.

27 setembre, torna la Cursa del Transport

El 27 de setembre Bigues i Riells, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, participa en la Cursa del Transport 2018. L'acte consisteix en una competició entre un cotxe privat i l'autobús e7 per arribar abans a Barcelona. El cotxe sortirà, alhora que l'autobús, a les 9.10 h de Bigues i Riells.

A dins del vehicle hi anirà la cap de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Bigues i Riells, que anirà recollint els tècnics de mobilitat de la resta de municipis de la Vall del Tenes. Pel que fa a l'autobús, hi aniran diversos càrrecs polítics de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, entre ells el president, Joan Galiano.