La Mancomunitat de la Vall del Tenes i la Fundació Universitària Martí l'Humà sumen esforços per a prestigiar els autònoms

16/3/2018
Ambdues entitats han signat un conveni per tirar endavant el programa Consolida't, que ofereix atenció i suport personalitzats als autònoms per fer créixer el seu negoci.
El President de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Joan Galiano, i el Director de la Fundació Universitària Martí l'Humà, Jordi Salayet, han signat el conveni per dur a terme el programa Consolida't.

Divendres 16 de març del 2018, en roda de premsa a la Casa Consistorial de Bigues i Riells, es va arribar a un acord per tal de prestigiar els autònoms de la Mancomunitat oferint-los un servei personalitzat. L'objectiu del programa Consolida't és facilitar el creixement personal i empresarial dels autònoms. Aquest fi es vol aconseguir a través de la formació i la seva posada en pràctica.

Jordi Salayet ha destacat que "s'oferirà un assessor per cada autònom que li farà un seguiment al llarg d'un any". D'aquesta manera, l'interessat rebrà formació que podrà dur a terme en el seu cas específic i així, optimitzar els seus recursos. Aquesta priorització, assegura Salayet, "els permetrà millorar en els seus coneixements de gestió empresarial i del seu negoci".

Joan Galiano s'ha mostrat satisfet d'arribar a aquest acord: "És una gran oportunitat i volem fer-la extensiva als quatre municipis, les cinc poblacions que formen part de la Vall del Tenes, ja que és de molt valor i es duu a terme a través de l'Oficina de Servei d'Empresa i Ocupació de la Vall (SEOVT)". Galiano també ha agraït a la Fundació Universitària Martí l'Humà la seva col·laboració i empenta per "poder oferir la màxima qualitat al projecte".

Qualsevol persona que estigui donada d'alta com a autònom (encara que només faci un dia) i tingui moltes ganes. Ara la Mancomunitat de la Vall del Tenes s'adhereix a la iniciativa perquè les persones donades d'alta com a autònom, de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà de Vall i Lliçà d'Amunt sàpiguen que no estan soles.
Un programa de consolidació empresarial

El programa Consolida't permetrà als seus participants elaborar un pla comercial o de màrqueting i aplicar-los. Aquest fet que permetrà augmentar les vendes, la productivitat i l'eficiència del negoci. També es formarà als participants en TIC a través de l'acompanyament d'un assessor personal que farà de coach i consultor, que analitzarà les fortaleses i àrees de millora per tal de dissenyar plans d'acció per impulsar el negoci. A més, els participants podran assistir de manera gratuïta als seminaris i conferències impartits per la Fundació Universitària Martí l'Humà.

Fa cinc anys que la Generalitat de Catalunya es va adonar que l'autònom català se sentia desemparat. De manera que, conscient de la realitat empresarial, va voler impulsar aquest programa. A les comarques del Vallès Oriental i del Vallès Occidental ja es duu a terme en diversos municipis com ara a Sant Feliu de Codines, a Granollers, a la Garriga o a les Franqueses.