En marxa el Pla Local d’Igualtat

Imatge il·lustrativa de l'esperit del pla.
22/12/2022
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ja n'ha iniciat la primera fase: les formacions al personal tècnic i polític amb perspectiva transfeminista.
El Pla Local d’Igualtat i Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere de Bigues i Riells del Fai ja està en marxa. La regidoria d’Igualtat i la regidoria LGTBIQ+ d' han sumat esforços per tirar endavant el Pla Local d’Igualtat del municipi. Des del mes d’octubre, el personal tècnic municipal treballa en aquest pla a través del recurs de la Diputació de Barcelona.

En primer lloc, caldrà elaborar una diagnosi de les polítiques de gènere que vertebrarà el pla. Actualment, s’estan fent entrevistes al personal municipal per conèixer el funcionament dels serveis i s’està oferint formació en polítiques d’igualtat de gènere i LGTBIQ+.
 
 
A més, s’ha creat un grup de discussió amb tècniques de les àrees de l’ajuntament per detectar els reptes de la transversalització de gènere. També hi ha prevista la creació d’un grup de discussió obert a la ciutadania, un grup de discussió amb entitats feministes i un grup de discussió amb l'alumnat delegat dels instituts.

L’elaboració del Pla s’allargarà fins a finals de curs per tal de recollir de manera exhaustiva la situació del municipi i proposar accions viables.