Mayte Escobar, presenta la nova regidoria d’Igualtat a les entitats del municipi

27/9/2019
La creació d’un punt d’assessorament LGBTI i la formació específica continuada van les propostes més destacades.
El 17 de setembre, la regidora d’Igualtat, Mayte Escobar, i les entitats culturals, esportives i d’igualtat es van trobar al Centre Cívic i Cultural El Rieral per definir les línies de treball de la nova regidoria.

En primer lloc, les entitats van expressar les seves inquietuds i les seves propostes per a la regidoria d’Igualtat. Per part seva, Mayte Escobar, els va transmetre el seu objectiu: “Convertir la regidoria d’Igualtat en una eina de treball efectiva, que tracti qüestions reals de manera transversal i participativa a través d’accions pràctiques”.

En segon lloc, es va informar les entitats de la feina feta durant el mes d’agost a través de trobades amb la Directora General d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. Com a fruit d’aquestes reunions s’ha decidit, entre d’altres qüestions, iniciar la creació d’un punt d’informació i assessorament LGBTI a Bigues i Riells.

 
 
En tercer lloc, Escobar va explicar als assistents els projectes que ja hi ha sobre la taula, com ara l’aprovació definitiva del protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere de l’Ajuntament de Bigues i Riells i el Pla d’Igualtat.

Finalment, la regidora va emfasitzar en la importància de la formació per totes les entitats. En aquesta línia des del Consistori ja s’està fent recopilació de cursos i xerrades per poder oferir eines específiques, com ara per a la gestió dels Punts Lila o bé un taller de micromasclismes.