Més de 1.500 persones celebren els Tres Tombs a Bigues i Riells

10/3/2020
Diumenge 8 de març, genets, carros, tractors i carrosses van envair els carrers del municipi.
La 19a edició dels Tres Tombs de Bigues i Riells va estar marcada per una gran participació. Un any més, amb la col•laboració de l’Ajuntament, l’associació Els Tres Tombs va organitzar la festa dedicada a les arrels agrícoles.

El diumenge 8 de març, més de 1.500 persones van passar per la plaça Miquel Bosch per contemplar carros, cavalls, genets i tractors, meravellar-se amb el ball de gitanes i gaudir de la fira.
Hi va haver més de 150 participants a la passada i més de 500 persones es van quedar a dinar a l’arrossada que es va fer al pavelló municipal. Ara bé, el dia va començar amb l’esmorzar traginer i l’exhibició de tractors antics, que van desfilar fins al Castell de Montbui.

Dia Internacional de les Dones

Coincidint la festivitat amb el Dia de la Dona, la regidora d’Igualtat, Mayte Escobar, va llegir el manifest oficial en què s’insistia en la necessitat de mobilitzar-se i de fer accelerar el ritme de canvi, per assolir els drets que manquen a les dones i eliminar les desigualtats.
 
 
 
Escobar també va destacar la tasca local que s’està duent a terme: “A l’Ajuntament estem treballant el Pla d'igualtat, el Protocol d'assetjament i hem tancat una valoració de llocs de treball que resol les desigualtats històriques d'equiparació de feines i sous, perquè la igualtat no només es predica, sinó que s'exerceix amb compromís, amb ambició i amb responsabilitat”.

Seguidament, Toni Verdugo, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme i Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, van entregar els premis del concurs d’aparadors de l’associació de comerciants, Bigues i Riells Comerç Actiu, al Garden Flor de Neu, per la seva representació de Can Granada, i a Can Cirera representant a Can Cirera.

El Ball de Gitanes va triomfar amb la seva dansa tradicional executada per molt petits, petits, joves i veterans, una setantena de balladors en total. Cada colla va fer tres balls i van ser fortament ovacionades.

A continuació, es va fer la passada més esperada seguida per la benedicció dels animals. L’arrossada popular va tancar la 19a jornada dedicada als orígens agrícoles de Bigues i Riells.