Més de 400 persones van viure Les Llegendes al Castell de Montbui

20/9/2019
El 14 de setembre, l’acte icònic de FemBiR va celebrar la seva 10a edició amb una representació de luxe.


Podeu consultar totes les fotografies de l'acte al Flickr del Consistori.
Dissabte 14 de setembre a les 20.30 hores, el Castell de Montbui va esdevenir l’escenari de la 10a representació de Les Llegendes de Fem BiR. Els mites de Bigues i Riells van tornar a prendre vida en un entorn privilegiat. Més de 400 persones no s’ho van voler perdre.
La cita cultural, molt esperada per als biguetans i riellencs, va ser un èxit d’assistència, tenint en compte la complexa accessibilitat al monument. L’Ajuntament de Bigues i Riells, des de la regidoria de Mobilitat, va posar a disposició de la població un servei d’autobús llançadora, expressament per a l’ocasió, per tal que la dificultat de l’accés no impedís l’assistència a ningú. Més de 60 persones van fer ús d’aquest servei.
La Torre de Bigues, la nova llegenda

En cada edició de l’espectacle es presenta una nova Llegenda. Enguany, ha estat el torn del mite de la Torre de Bigues. Es deia que hi havia un túnel que comunicava el Castell de Montbui amb la Torre de Bigues.
La història explica com una jove innocent i enamorada recorre a la bruixa que habita el Castell de Montbui. El desig de ser estimada encega la noia, que en un primer moment, és incapaç de veure que la bruixa li vol prendre la vida. Per sort, intervé el grup d’escoltes, una amiga de la jove i la comunitat de fades, per salvar-la de la mort i d’un home que no la mereix.
La nova escena és una adaptació de l’escriptor local, Pau Joan Hernández, i va tenir molt bona acollida. Els organitzadors de l’acte van oferir un parlament agraint a totes aquelles persones que han fet possible la representació de Les Llegendes al llarg d’aquests deu anys.