Més d’una cinquantena de persones han viscut les JEP 2021

11/10/2021
El conjunt monumental del Castell de Montbui i el jaciment ibèric de Puiggraciós han estat els protagonistes de les Jornades Europees de Patrimoni d’enguany.
Bigues i Riells del Fai ha organitzat dues visites guiades, una al jaciment ibèric de Puiggraciós i l'altra al Castell de Montbui, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que enguany celebraven 30 anys de descobertes.

Dissabte 9 d'octubre, una vintena de persones van sortir caminant des de l'església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues fins al cim de Puiggraciós. Un cop a dalt del cim, Marc Guàrdia, director de l'excavació del poblat ibèric, va explicar tots els detalls de la campanya arqueològica i el que s’ha descobert arran del jaciment.
 
Diumenge 10 d'octubre, el conjunt monumental del Castell de Montbui va ser el protagonista de la visita guiada. El tècnic de patrimoni municipal va explicar l’origen i els secrets de l'ermita de Sant Mateu de Montbui i del castell. Una trentena d’assistents van gaudir de l’activitat i es van adherir a la condemna de les pintades vandàliques al conjunt històric.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai