Els Mossos alerten d’una nova estafa de phishing

26/6/2023
Es rep un missatge de Whatsapp suplantant els fills demanant diners amb l'excusa del mòbil espatllat.
Arran de diverses denúncies rebudes per part de la Policia Local de Bigues i Riells del Fai, el consistori difon aquest avís dels Mossos d’Esquadra sobre un nou tipus d’estafa detectada.

Es tracta de la rebuda d’un missatge de Whatsapp, sobretot entre gent gran, en què algú es fa passar pel fill o filla de la persona estafada dient que ha tingut problemes amb el mòbil, que per això apareix un número desconegut, i demana una transferència urgent a nom d’una tercera persona.

Els Mossos recomanen no fer mai la transferència sense haver parlat abans amb el fill o la filla.

 
 
Per moltes preguntes que es facin, sempre hi haurà una excusa per explicar les anomalies de la conversa, per la qual cosa els Mossos recomanen sempre trucar primer el fill o filla i en cap cas fer cap pagament.

A vegades, aquesta estafa de phishing arriba a través d’un enllaç, que no s’ha de clicar mai, perquè a través d'aquest enllaç es poden robar dades personals i fer-ne un ús il·lícit.

Així doncs, en cas de rebre missatges del tipus:“Se m’ha fet malbé el mòbil”, “Estic a l’estranger” o “He perdut el telèfon” des d’un número desconegut, cal desconfiar.