NEUCAT en estat de prealerta

8/1/2021
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades al terç sud del territori amb gruixos de fins a 30cm.


Recomanacions 
El Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) es troba en estat de prealerta d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se'n poden derivar.

El servei de meteorologia de Catalunya, informa que poden acumular-se, a l'extrem sud del país, gruixos superiors als 5 cm per sobre dels 600 metres i més de 10 cm per sobre dels 900 metres a la meitat sud de Catalunya.

Avui la distribució del fenomen serà extensa i podria nevar al terç sud de Catalunya, sobretot a partir de la tarda i fins a la matinada amb possibilitat de neu a cota 0 amb gruixos superiors a 0 cm.

 
 
Per demà, dissabte, s'espera un fenomen amb una distribució general a tot Catalunya exceptuant el Pirineu de Lleida. A la zona avisada, fins a mig matí, podrà nevar a qualsevol cota. A partir de llavors la cota tendirà a pujar tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país, per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu.

Consells per a transportistes

Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulti l'evolució de les previsions meteorològiques per planificar l'itinerari, i que estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d'incidències viàries del Servei Català de Trànsit. Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica.