Ni gota de deute

26/4/2019
L'Ajuntament de Bigues i Riells i Sorea renoven el conveni que eixuga els cobraments pendents d'aigua corrent de les famílies en risc d'exclusió residencial del municipi.
Ahir, dijous 25 d'abril, l'Ajuntament de Bigues i Riells i l'empresa Sorea van signar el conveni 2019 que continua eixugant el deute de les famílies en risc d'exclusió residencial del municipi corresponent a les factures d'aigua corrent. L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i la gerent de Sorea al Vallès Oriental, Berta Trillo, es van trobar per formalitzar el conveni.

Aquest conveni consisteix en una aportació de 7.500 euros per part de Sorea, que es destinen a pagar els rebuts de l'aigua de les famílies amb risc d'exclusió residencial. Aquest col•lectiu està emparat per la Llei 24/2015 que impedeix que l'empresa els talli l'aigua, però els rebuts quedaven impagats.

Inma Bermúdez, Cap de Clients de Sorea al Vallès Oriental, també present a la signatura, ha volgut emfasitzar en la responsabilitat social de l'empresa: "El deute es genera contínuament, però, amb esforç, es va fent net, volem que part dels nostres beneficis s'acabin reinvertint en la població dels nostres municipis".

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riellls, s'ha mostrat satisfet amb la consolidació del conveni: "Aquest conveni beneficia directament l'usuari amb problemes econòmics. La feina feta amb Sorea els darrers quatre anys està donant bons resultats". Galiano també ha remarcat que "l'Ajuntament de Bigues i Riells continuarà defensant els usuaris i la millora del servei".

 
 

 

Per part seva, el regidor d'Habitatge Digne, Josep Anton Tripiana, ha valorat molt positivament la trobada: "Amb aquest conveni hem aconseguit retirar el deute històric en factures d'aigua que penjava com l'espasa de Dàmocles sobre els caps d'algunes famílies del nostre municipi, recuperant la seva tranquil•litat d'ara en endavant".

Aquest conveni és el quart que el Consistori signa amb l'empresa. El 2016 es va signar el primer conveni, amb una aportació de 4.000 euros; el 2017, un altre, per 6.000 euros, i el 2018, un de 7.400 euros.

Més de 30 famílies s'han beneficiat del fons social, el 2018

El conveni entre l'Ajuntament de Bigues i Riells i l'empresa Sorea ha beneficiat 34 famílies en l'exercici 2018. A través del fons social s'han pogut cancel•lar 155 factures, una mitjana de 4,6 factures per família.