Ni gota de deute

23/10/2018
L'Ajuntament de Bigues i Riells i Sorea signen un conveni que eixugarà els cobraments pendents d'aigua corrent de les famílies en risc d'exclusió residencial del municipi.
Dijous 18 d'octubre, l'Ajuntament de Bigues i Riells i l'empresa Sorea van signar un conveni que eixuga el deute de les famílies en risc d'exclusió residencial del municipi corresponent a les factures d'aigua corrent. L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i la gerent de Sorea al Vallès Oriental, Berta Trillo, es van trobar per formalitzar el conveni.

Aquest conveni consisteix en una aportació de 7.400 euros per part de Sorea, que es destinen a pagar els rebuts de l'aigua de les famílies amb risc d'exclusió residencial. Aquest col·lectiu està emparat per la Llei que impedeix que l'empresa els talli l'aigua, però els rebuts quedaven impagats.

Inma Bermúdez, Cap de Clients de Sorea al Vallès Oriental, també present a la signatura, ha volgut emfasitzar en la responsabilitat social de l'empresa: "El deute es genera contínuament però amb esforç es va fent net, volem que part dels nostres beneficis s'acabin reinvertint en la població dels nostres municipis".
 
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riellls, s'ha mostrat satisfet amb la consolidació del conveni: "Aquest conveni beneficia directament l'usuari amb problemes econòmics. La feina feta amb Sorea els darrers tres anys està donant bons resultats". Galiano també ha remarcat que "l'Ajuntament de Bigues i Riells continuarà defensant els usuaris i la millora del servei".

Per part seva, el regidor d'Habitatge Digne, Josep Anton Tripiana, ha valorat molt positivament la torbada: "Amb aquest conveni hem aconseguit retirar el deute històric en factures d'aigua que penjava com l'espasa de Dàmocles sobre els caps d'algunes famílies del nostre municipi, recuperant la seva tranquil·litat d'aquí d'ara endavant".

Aquest conveni és el tercer que el Consistori signa amb l'empresa. El 2016 es va signar el primer conveni, amb una aportació de 4.000 euros, i el 2017, un altre per 6.000 euros.