Nico Mayolas, el primer regidor trans al govern de tota Catalunya

3/12/2021
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai compta ara amb una regidoria dedicada al col·lectiu LGTBIQ+.
Bigues i Riells del Fai avui té una regidoria dedicada al col·lectiu LGTBIQ+. Nico Mayolas, el nou regidor del consistori, és membre del col·lectiu i el primer regidor trans de tota Catalunya. El nou regidor va ser presentat al plenari el passat dijous 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional contra les violències masclistes.

Mayolas explica que el seu objectiu és “que les persones LGTBIQ+ sàpiguen que a Bigues i Riells del Fai no estan soles”. La regidoria LGTBIQ+ vetllarà per la creació d’una xarxa de suport i el foment de la formació, la pedagogia i la difusió per visibilitzar el col·lectiu.

Aquests objectius es treballaran amb el suport de la regidoria d’Igualtat per fer més força per tirar endavant accions feministes conjuntes. Mayte Escobar, regidora d’Igualtat, ha explicat la separació de regidories: “Apostem per una regidoria específica LGTBIQ+ per donar-li la visibilitat que reclama la urgència del moment social actual. Ara bé, aquesta és una lluita compartida de tot l’equip de govern”.

 
 
De fet, el consistori pensa les regidories amb transversalitat per tal que la perspectiva de gènere arribi a totes les àrees, des de joventut fins a urbanisme.

La primera acció de la regidoria serà l’articulació del punt d’atenció LGTBIQ+ de Bigues i Riells del Fai. Primer caldrà formar l’equip tecnicopolític, que està en contacte amb la conselleria d’Igualtat, i després es podrà signar el conveni amb la Generalitat de Catalunya. El punt serà una realitat el 2022.