No siguis gos! Censa'm a Bigues i Riells del Fai!

3/9/2021
La regidoria de Medi Ambient impulsa una campanya de sensibilització per a les persones amb tinença d'animals de companyia.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai va iniciar la campanya No siguis gos! al mes de juliol amb l'objectiu de sensibilitzar les persones amb tinença d'animals de companyia.

Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha explicat l'objectiu de la campanya: "Volem que la població tingui clar que tenir un animal de companyia és una responsabilitat a llarg termini i que requereix el compliment d'un seguit de compromisos, tant amb l'animal com amb la societat".

La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta acció per posar sobre la taula diversos aspectes de la tinença responsable d'animals de companyia. Durant els mesos de juliol i agost s'ha pogut llegir a les pancartes i cartells del municipi: Aquest estiu no em deixis sense llar!
L'eix central d'aquesta fase de la campanya era emfasitzar en el fet que l'abandonament constitueix un delicte i que té un cost molt elevat per al consistori.

Censa'm a Bigues i Riells del Fai

Aquest mes de setembre, s'enceta la segona part de la campanya No siguis gos! sota la premissa: Censa'm a Bigues i Riells del Fai! A través de les pancartes, cartells i fulletons es vol explicar a les persones propietàries d'animals de companyia que estan obligades a identificar els seus animals mitjançant un tatuatge o bé amb la implantació d'un xip.
 
 
En el cas de les persones que tinguin gats, gossos o fures, estan obligades a inscriure'ls al registre censal del municipi de residència habitual, un cop l'animal tingui tres mesos. En el cas dels gossos considerats potencialment perillosos, cal que paral·lelament al cens, es sol·licita la llicència per la tinença de gossos potencialment perillosos.

Censar té premi

Per tal d'incentivar el cens dels animals de companyia la regidoria de Medi Ambient obsequia els propietaris dels animals de companyia censats amb un dispensador de bosses.

A més, s'ha instal·lat al Centre Cívic i Cultural el Rieral, un photocall per fotografiar als nous peluts censats a Bigues i Riells del Fai. Les persones propietàries podran fer una fotografia als seus animals i si etiqueten l'Ajuntament a les xarxes, cada mes es farà una publicació mensual amb els nous animals de companyia censats al municipi.

No siguis gos! continuarà fins al mes de desembre, posant sobre la taula problemàtiques com ara l'abandonament de dejeccions fecals o la importància de l'esterilització.
Documentació