Nou confinament municipal a partir del dia 7 de gener

5/1/2021
La Generalitat dicta noves restriccions per evitar la propagació del virus
L’acceleració de contagis que s’ha produït durant els darrers dies obliga el Govern a dictar noves mesures restrictives. A partir del dia 7 de gener i durant 10 dies, es limita la circulació de les persones en àmbit municipal durant tota la setmana. Les trobades familiars i/o socials no poden superar el límit de sis persones, llevat que siguin convivents i no suposin la confluència de dues bombolles de convivència.

Es manté la restricció de la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores. Es mantenen els desplaçaments derivats d’obligacions laborals, professionals, institucionals o legals, si aquests no es poden exercir mitjançant teletreball. El treball a distància és una eina clau per combatre la pandèmia, ja que es minimitza el contacte personal en un espai de relació social.

Centres comercials i petit comerç
Per tal d’evitar aglomeracions, s’estableix la suspensió de l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 m² i dels centres comercials, galeries o recintes comercials. Pel que fa als locals o establiments de 400m² o menys, només podran obrir de dilluns a divendres, mantenint l’aforament al 30%.

Sector de l’hostaleria i restauració
Podran obrir segons les ultimes restriccions establertes, i per tant, subjectes a les condicions següents:
- El consum s’ha de realitzar sempre a taula.
- Aforament del 30% garantint distància mínima de seguretat de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
- Cal garantir distància mínima de dos metres, senyalitzada, a les terrasses.
- Nombre màxim de comensals per taula: quatre, llevat que pertanyin a una mateixa bombolla de convivència.
- Un metre entre persones d’una mateixa taula.
- Horaris: de 7.30 a 9.30 hores i de 13.00 a 15.30 hores.
- Poden donar servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22.00 hores.
Activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives
Tant en recintes tancats com a l’aire lliures, poden obrir exclusivament per a les activitats de la programació ordinària i limitant l’aforament al 50%, amb un nombre màxim de 500 persones per sala i sessió.

Es dicta el tancament dels equipaments esportius que es troben en espais tancats, a excepció de piscines, que estan sotmeses a condicions especials de control.

Pel que fa a les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure es poden utilitzar, amb l’aforament màxim del 50%, amb un control d’accés i sempre que els vestidors romanguin tancats (a excepció de piscines). El desenvolupament d’activitats en grup es permetrà sempre que no se superi el límit de 6 persones inclòs el professor/a monitor/a.

L’activitat física i esportiva individual està permesa entre municipis limítrofs.

Activitats de cultura popular i de lleure
Se suspenen totes les activitats de cultura popular i tradicional, com també les activitats de lleure infantil i juvenil. Pel que fa a les activitats extraescolars es limiten a aquelles que es realitzin en els propis centres i s’ajustin als grups bombolla de l’activitat lectiva.

Altres activitats
L'activitat religiosa es manté al 30% de l'aforament, amb un màxim de 500 persones.
Es manté el tancament dels parcs públics i fires d’atraccions.
Queda suspesa la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials, festes majors i altres festes que puguin suposar la celebració d’actes amb risc de generar aglomeracions de persones.
Els mercats no sedentaris i les fires de mercat poden mantenir la seva activitat condicionada a una reducció del 30%.