El nou Espai Jove L@Cova guanya el premi del jurat als guardons d'arquitectura Architizer A+Awards

7/7/2021
L'edifici ha guanyat en la categoria d'arquitectura de disseny low cost en la novena edició dels premis internacionals amb seu a Nova York.

Més informació.
Architizer, la plataforma líder d'arquitectura a escala mundial, organitza els A+Awards amb l'objectiu de democratitzar l'arquitectura a través d'un reconeixement honorífic internacional als millors edificis del planeta.

Els A+Awards premien els dissenys més resilients, que contribueixen a la creació d'un millor entorn per a les generacions futures. Un dels guanyadors absoluts d'enguany ha estat l'edifici del nou Espai Jove L@Cova de Bigues i Riells del Fai.

El despatx d'arquitectura i urbanisme Aquidos són els responsables del projecte i qui va presentar la candidatura als premis. De fet, la firma ha presentat dos projectes més als premis i han estat finalistes.

La nova Cova ha sigut reconeguda al costat d'altres projectes de despatxos d'arquitectura de rellevància mundial com Tadao Ando Architect & Associates del Museu Hei Art de Shunde (Xina), Heatherwick Studio dels Maggie’s Leeds de Leeds (Regne Unit), Diana Kellogg Architects del Rajkumari Ratnavati Girls’ School de Jaisalmer (Índia), VTN Architects | Vo Trong Nghia Architects de l'Stepping House de Ho Chi Minh (Vietnam), Caspar Schols dels ANNA Stay de Denbosch (Països Baixos) o l'Studio Zhu Pei del Museu Jingdezhen Imperial Kiln de Jingdezhen (Xina).

Un equipament pioner

La nova Cova és un projecte d’AQUIDOS, dirigit per Oriol Marin, soci del despatx; el projecte té la voluntat principal de donar resposta a les necessitats del jovent de manera sostenible, versàtil i saludable.
 
 
L'equipament és verd i funcional. Consta d'una zona de tallers divisible, d'un espai de lectura i informàtica, d'una sala polivalent, d'una terrassa i de diversos magatzems. El resultat és un equipament de 300 m² que es pot sectoritzar per donar servei a usos diversos simultàniament. El nou casal està pensat des de la perspectiva de l'usuari i és respectuós amb l'entorn.

De fet, es tracta d'un edifici intel·ligent i ecològic, que s'ha construït aprofitant el desnivell natural per aconseguir un aïllament natural de l'exterior. També hi ha ventilació creuada i l'edifici queda integrat al paisatge del parc.

La nova Cov@ permet un estalvi energètic anual de 5.000,00 €, a través de l'aprofitament d'energia, amb sistemes com la captació de llum i d'escalfor mitjançant la façana.

La concepció de l'equipament també contempla la cura de l'entorn natural disminuint l'efecte illa de calor, fomentant la vegetació autòctona en el sotabosc i les pèrgoles vegetals, així com aprofitant l'aigua de pluja per al reg.

A més, els materials emprats en la construcció de l'edifici responen a un criteri ambiental de compra Km0 i es minimitzen els derivats del petroli i la presència de COVs (compostos orgànics volàtils).

Aquidos ha comptat amb la col·laboració de la consultora energètica i ambiental Dekra, per assegurar que la nova Cov@ compleixi sobradament amb la llei de reducció de consum energètic d'equipaments públics. A més, l'edifici ha obtingut la Certificació Verde de 4 fulles, el màxim assolible, atorgat pel Green Building Council (GBC). Els treballs d’execució s’han dut a terme per 415.242,63 €.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes