“Novembre contra la violència masclista”

Imatge del "Novembre contra la Violència Masclista"
2/11/2022
La regidoria d’Igualtat programa, de manera participada amb les entitats del municipi, una desena d’activitats de conscienciació.
La regidoria d’Igualtat impulsa un seguit d’activitats durant el mes de novembre en el marc del 25N, el Dia Contra la Violència Masclista, d'acord amb les propostes de les entitats del municipi, estretament vinculades amb la lluita.

A més, aquests actes s'han fet fruit de la transversalitat del compromís amb la igualtat de les regidories d'Educació, Esports, Joventut, LGTBIQ+ i Cultura.

La presentació del llibre Una dona de l’activista trans, Judith Juanhuix, serà el tret de sortida del “Novembre contra la violència masclista”, aquest divendres 4 de novembre, a les 19.00 hores.

Seguidament, l’12 de novembre, es farà un sopar feminista literari, en el qual cadascú haurà de dur alguna cosa de menjar per compartir, al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai, a les 20.30 hores. Per assistir-hi cal fer reserva a través d’entrapolis.com

El 17 de novembre, la biblioteca acollirà una xerrada sobre la violència obstètrica, a càrrec de Manuela Valenzuela, a les 19.00 hores.
 
 
Les activitats continuaran el 20 de novembre, quan es projectarà un documental feminista i es farà una tertúlia posterior al Teatre Auditori Polivalent, a les 18.30 hores.

El 25 de novembre, la regidora d’Igualtat, Mayte Escobar, llegirà el manifest i donarà pas a la famosa humorista afrofeminista, Asaari Bibang. La còmica serà al Teatre Auditori Polivalent amb el seu espectacle Humor Negra, sobre les realitats a les quals s'enfronta una dona negra al nostre país, a les 20.00 hores. Per assistir-hi cal fer reserva a través d’entrapolis.com.

Els actes del “Novembre contra la violència masclista” es tancaran amb una marxa lila i una xerrada sobre la violència masclista en el món de l’esport, el 26 de novembre. La sortida es farà del Centre Cívic i Cultural El Rieral a les 10.00 hores.

Totes les activitats són gratuïtes i es podran dur a terme gràcies a la col·laboració del Cineclub, del Grup de Dones, del Club de Judo, d'Helix Libera, de DoneSavies, del Club Hoquei Patins i de TLGB.

Durant el “Novembre contra la violència masclista” es repartiran braçalets liles amb la bandera LGTBIQ+ amb la frase “Sense mi no soc ningú”. El disseny agafa la frase “sense tu no soc ningú” i ratlla el pronom "tu" i el substitueix pel pronom "mi". D’aquesta manera es transmet un missatge de no dependència, d’autoestima i de fortalesa.