Les obres d’un grup de l’IES Maria de Bell-lloc s’exposen a l’espai fotogràfic F. Català-Roca de la Casa Golferichs de Barcelona

28/5/2021
L'alumnat de la matèria "fotografia en curs i cinema" de 4t d’ESO artístic participa en l’exposició col·lectiva “Estimats espècimens. Impressions botàniques en cianotípies”.

Reserveu la vostra visita.
De l’aula de l’IES Maria de Bell-lloc a l’espai fotogràfic F. Català-Roca de la Casa Golferichs. Aquest és el viatge que han fet les obres de l’alumnat de 4t d’ESO de la matèria "fotografia en curs i cinema".

“Estimats espècimens. Impressions botàniques en cianotípies” es pot visitar fins al 17 de juny a la Casa Golferichs de Barcelona. La mostra exposa una selecció de les cianotípies realitzades per l’alumnat de la modalitat artística de 4t d’ESO.

Més de 450 nois i noies d’escoles i instituts de Bigues i Riells, Badalona, Barcelona, Bordils, Caldes de Montbui i Sant Adrià del Besòs han explorat el seu entorn per descobrir els espècimens vegetals que habiten els carrers, places, parcs, platges i muntanyes per on caminen habitualment.
 
 
Els han “retratat” i catalogat mitjançant cianotípies: un antic procediment fotogràfic que permet aconseguir -sense càmera- fotogrames monocroms d’un blau molt singular.

Per poder realitzar les obres, l’alumnat va fer una recollida de mostres botàniques al riu Tenes, les va assecar i premsar, les va insolar a sobre d’un paper emulsionat, que després va esbandir i va deixar assecar.