Els operadors de telefonia mòbil han reprès els treballs a la xarxa 4G de Bigues i Riells per oferir una millor cobertura mòbil

17/11/2017
Els veïns d'edificis o d'habitatges molt pròxims a les estacions de telefonia mòbil poden veure afectada la recepció del senyal de la seva televisió.
Els operadors de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange que van començar els treballs a la xarxa de 4G a la banda 800 MHz de Bigues i Riells abans de l’estiu, tornen a treballar a la zona per poder oferir connexions mòbils d’alta velocitat amb una major extensió geogràfica i una millor cobertura a l’interior d’edificis.

Com que les emissions de telefonia mòbil 4G es produiran a la banda adjacent a la Televisió Digital Terrestre (TDT) és possible que la recepció del senyal de la televisió pugui veure’s afectada en alguns edificis o habitatges molt pròxims a les estacions de telefonia mòbil.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la de la TDT, els operadors han
posat en marxa Llega800. Els ciutadans afectats poden contactar amb Llega800 a través del telèfon 900 833 999 o emplenar una incidència al formulari web www.llega800.es.

El Centre d’Atenció a l’Usuari s’encarregarà de resoldre de manera totalment gratuïta les afectacions produïdes pel desplegament 4G a la banda de 800 MHz: enviaran un tècnic que posarà un filtre a l’antena afectada o enviaran el filtre perquè el propietari de l’antena l’instal·li directament. El 31 d'Octubre finalitza el termini per sol·licitar les actuacions gratuïtes per part dels usuaris de la TDT.