Paintball, futbol bombolla i cinema a la fresca guanyen la convocatòria de 12 a 18 anys dels Pressupostos Participatius

19/3/2021
L’equip de Joventut s’ha hagut de reinventar: amb la pandèmia ha recollit les propostes i ha celebrat votacions d’aquesta franja d'edat a les aules de l’institut Maria de Bell-lloc durant dues setmanes.
Els Pressupostos Participatius de Joventut 2021 s’han hagut de plantejar en un format inèdit a causa de la pandèmia. En el cas de la convocatòria dirigida a joves d'entre 12 i 18 anys s’ha dut tota a terme dins de les portes de l’institut Maria de Bell-lloc.

Enlloc de cridar a aquest grup de gent jove a participar de l’Assemblea conjunta al Teatre Auditori Polivalent, com anteriorment, ha estat l’equip tècnic de Joventut qui els ha dut l’assemblea a classe.

En un primer moment, la setmana del 22 al 26 de febrer, es va fer una dinàmica amb l'alumnat per tal d'explicar el procés i fomentar la presentació de propostes. Després, entre els dies 1 i 5 de març, es van recollir totes les propostes i se’n va fer assessorament.

Finalment, la setmana del 8 al 12 de març es va passar per totes les classes, un total de 21 grups, per dur a terme les votacions. El procés s’ha fet a través de petites assemblees a cadascuna de les classes amb una presentació digital de les propostes i la posterior votació grupal i individual. Aquest fet ha provocat que la participació 2021 hagi estat molt superior, amb un total de 428 vots individuals i 93 votacions grupals.

Aquest format es va decidir des d’un inici per tal de garantir una part dels Pressupostos Participatius de Joventut, partint de la premissa que l’institut romandria obert malgrat l’evolució de la crisi sanitària.

Els resultats

D’entre les nou propostes d'activitats presentades, les guanyadores han estat: paintball, futbol bombolla i cinema a la fresca. Entre les més votades també hi ha hagut el joc de la bandera, una festa holi party i una cursa BTT.

 
 
 
Des de la regidoria de Joventut també s'ha expressat la seva voluntat d’executar les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de Joventut 2020, que no es van poder realitzar a causa de la irrupció de la COVID-19. Les guanyadores 2020 van ser un torneig de futbol set i una pugna de rap.

9a Assemblea Jove

El 26 de març, si el PROCICAT ho permet, se celebrarà la 9a Assemblea Jove, per a l’altra franja de persones joves de 17 a 29 anys, a les 19.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent (TAP).

La presentació de les propostes es farà mitjançant vídeos i posteriorment es procedirà a la votació grupal. A més, aquelles persones que no hagin pogut fer el vot individual durant la setmana, també podran votar el 26 de març al TAP.

Quin és l'esperit dels PPJ?

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells destina el 65% del seu pressupost a aquesta iniciativa amb l'objectiu que la mateixa gent jove proposi, decideixi i lideri les activitats que es fan pels joves.

Enguany, es destinaran 500 euros a les propostes de la primera convocatòria i 1.200 als de la segona. A més, com a novetat, s'incorpora la possibilitat de demanar inversions de millora, seran 600 euros en el cas de la primera franja d'edat i 2.000 per a la segona.