Pels que sempre han volgut canviar els llibres que llegien

13/5/2020
Si tens entre 10 i 16, pots participar en l'escriptura interactiva d'un llibre amb el seu autor.
La biblioteca de Bigues i Riells s'afegeix a la iniciativa de la plataforma Fiction Express, de Boolino, que ofereix la possibilitat de col·laborar amb escriptors de renom en l'elaboració de les seves obres. "Escriu un llibre" és una acció dirigida a les persones d'entre 10 i 16 anys que vulguin participar en l'escriptura d'un llibre amb el seu autor.

Com funciona?

Fiction Express és una plataforma de lectura interactiva en la qual es pot interactuar per canviar la història abans que el llibre s'acabi d'escriure. El llibre es publica capítol a capítol, cada divendres a les 12.00 hores.

Cal que els participants el llegeixin i al final trobaran tres opcions de com podria continuar la història i n'han d'escollir una abans de les 17.00 hores del següent dimarts. Cada llibre dura cinc setmanes, cinc capítols que no estan escrits prèviament, es van escrivint amb el resultat dels vots.

 
 
A més, els autors obren un fòrum mentre escriuen el llibre per tal que els lectors puguin donar la seva opinió i aportar noves idees. És una oportunitat per als joves, que tindran contacte directe amb un autor de renom que els escoltarà amb atenció.

Com participar-hi?

En el cas de Bigues i Riells, l'autor local de capçalera és Pau Joan Hernández, que està escrivint el llibre El laberint d'Empúries i ja ha lliurat els dos primers capítols per aquesta plataforma. Aquells qui vulguin llegir-los, votar els futurs girs argumentals que proposa o, simplement, exposar-li les seves opinions només han de contactar amb la biblioteca (938 65 79 82 / biblioteca@biguesiriells.cat).

En el cas de Bigues i Riells cal accedir al fòrum amb el número de carnet de la biblioteca i una contrasenya de quatre dígits que cal demanar als seus treballadors.