El personal de menjador també es forma en salut mental

18/3/2022
L'Espai Jove L@Cova ha acollit un taller per detectar els trastorns de conducta alimentària, en el marc del PAE 2021-2022.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha posat la necessitat de garantir la salut mental de la població sobre la taula. Per aquest motiu, el PAE del 2021-2022 inclou, per primera vegada, activitats específiques per oferir eines al professorat, a l'alumnat i a les famílies per a una bona atenció a la salut mental dels infants i dels joves del municipi.

El 10 de març, es va dur a terme, a l’Espai Jove L@Cova, un taller per detectar els trastorns de conducta alimentària (TCA) destinat al personal de menjador dels centres educatius del municipi.

Sota el títol Signes d'alerta de Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) al menjador i gestió emocional dels infants, la formació buscava assessorar el personal de menjador de les escoles en depressió, problemes amb el menjar i aïllament a través de les xarxes socials.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, ha argumentat la necessitat de parar atenció a aquest aspecte des d’edats més precoces: “La reducció a l’alça de la mitjana d'edat que fa les primeres visites de salut mental ens obliga com a societat a formar i assessorar el personal no només dels instituts, sinó també de les escoles”.

 
 
La terapeuta referent de la Unitat de Trastorns Alimentaris d'ITA Argentona, Mònica Castaño, va compartir aula amb trenta monitores i monitors de menjador de l’escola El Colomer i de l’escola El Turó de Bigues i Riells del Fai.

Castaño va destacar la capacitat de prevenció dels trastorns de conducta Alimentària als menjadors escolars: “Cal detectar els senyals d'alerta a primària perquè ens podrien donar pistes sobre les dificultats en la gestió emocional que afecten l’alumnat més petit, i així, prevenir situacions que poden aparèixer en edats posteriors".

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai promou aquestes activitats amb l’objectiu d’aplegar el màxim de recursos possibles per contribuir a garantir la salut mental de la població.