El Pícnic Electrònic, la Rural Trail, les Jornades Feministes, l'Embruixada, la Festa Primavera de Riells del Fai i una diada per la conscienciació mediambiental guanyen els Pressupostos Participatius de Joventut 2019

30/1/2019
Els joves de 12 a 14 anys van votar per una Holy Party i una festa al capvespre als Minipressupostos.
Trobareu les fotografies de l'acte al Flickr del Consistori.
Divendres 25 de gener, els joves de Bigues i Riells es van citar al nou Teatre Auditori Polivalent per a decidir com administrar una part del pressupost de la regidoria de Joventut del Consistori.

El Pícnic Electrònic, la Rural Trail, la Festa de la Primavera de Riells del Fai, les Jornades Feministes II, l'Embruixada i una diada dedicada a la conscienciació ecològica van ser les guanyadores dels Pressupostos Participatius de Joventut 2019. Pel que fa als Minipressupostos, adreçats a persones de 12 a 14 anys, en van sortir escollides una Holy Party i una festa al capvespre.

A la 7a Assemblea Jove, van participar més de 150 joves i a la 2a edició dels Minipressupostos hi va haver una cinquantena de participants. Els joves de 15 a 29 anys van presentar una vintena de propostes i, els més petits, cinc, el doble de l'any passat en tots dos casos.

També s'hi van presentar una caminada Bigues i Riells-Montserrat, un cicle de formacions, un sopar jove amb monòlegs, archerytag o bé un torneig de futbol platja.

Com funcionen els PPJ?

El funcionament dels Pressupostos Participatius de Joventut consta de tres fases. En primer lloc, la inscripció d'una proposta a l'espai jove L@Cova. En segon lloc, la presentació de la proposta per part dels joves impulsors davant de l'audiència de la seva franja d'edat. En tercer lloc, el debat i votació de les propostes exposades durant l'Assemblea Jove.

Les propostes més votades es realitzaran al llarg de l'any 2019. En el cas dels Minipressupostos, han guanyat dues activitats que s'hauran de partir un pressupost de 1.200 euros. Pel que fa a les propostes dels joves més grans, cadascuna de les sis propostes més votades disposarà de 1.200 euros per a dur-se a terme.
Quin és l'esperit dels PPJ?

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells destina més de la meitat del seu pressupost per a activitats a la participació ciutadana, a través de la implicació dels joves del municipi en la decisió de les activitats que s'organitzen per a la seva franja d'edat. Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, destaca l'augment, tant en la presentació de propostes, com en la participació en l'Assamblea Jove per a votar entre les diverses activitats proposades.

Martí López, participant dels Minipressupostos, va destacar la idoneïtat de la iniciativa: "Sempre ens queixem que no tenim activitats per a nosaltres al municipi i ara se'ns permet decidir".

Adrià Valverde, membre del Consell de Joves de Bigues i Riells, va celebrar l'augment de la participació: "Hem superat el rècord de propostes, gairebé vint! És molt bon senyal que es consolidin tant els Pressupostos Participatius de Joventut com la seva nova modalitat, els Minipressupostos, perquè són activitats que posen la pilota a la teulada dels joves".

Els Pressupostos Participatius de Joventut de l'Ajuntament de Bigues i Riells tenen per objectiu formar un jovent implicat amb el municipi, a través del treball de la participació ciutadana.

Des del Consistori es considera vital aquest model de gestió del pressupost per demostrar que les generacions futures tenen molt clares les prioritats i les necessitats. Per això, s'ha valorat molt positivament la presentació de propostes relacionades amb el territori, la sostenibilitat i la igualtat.