Pla de Viabilitat Empresarial gratuït

2/3/2021
PIMEC ofereix assessorament a petites i mitjanes empreses per impulsar els negocis més afectats per la COVID-19.


Sol·licita'l!
L'Ajuntament de Bigues i Riells, a través de la regidoria de Promoció Econòmica, informa la població del nou ajut de PIMEC per a impulsar els negocis més afectats per la irrupció de la COVID-19.

La patronal ofereix a les micro, petites i mitjanes empreses la possibilitat de fer un pla de viabilitat empresarial personalitzat gratuït. Aquest programa va dirigit a empreses d'entre 5 i 249 treballadors, amb tres anys o més d'activitat, que tinguin matriu o centre de decisió a Catalunya i que hagin estat afectades de manera rellevant per les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19.

El consistori difon aquesta informació atès l'escenari actual, que deixa les empreses, sobretot les pimes, en una situació més dèbil. Aquest ajut es pot sol·licitar a través del lloc web de PIMEC.

PIMEC, juntament amb el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, presenta el Pla de Viabilitat Empresarial, un programa per superar els reptes empresarials actuals.

Aquesta iniciativa s'emmarca en les mesures que s'impulsen per pal·liar els efectes de la COVID-19 i, en aquest cas, PIMEC i el Govern volen donar suport a les empresàries i empresaris de les petites i mitjanes empreses del país, que representen més del 99% del teixit empresarial.

Contingut del Pla de Viabilitat Empresarial

En primer lloc, PIMEC marca, al pla, quatre objectius:

1. DIAGNOSTICAR, de forma clara a curt i mitjà termini, la situació i viabilitat de l'empresa amb indicadors predictius dels àmbits econòmic, financer, laboral, estratègic comercial i organitzacional.

2. CAPACITAR l'empresariat amb el conjunt d'eines necessàries, per tal de portar a terme una anàlisi i reflexió i una identificació clara dels factors claus de canvi o transformació per assegurar la viabilitat de les empreses.

 
 
3. ESTRUCTURAR un full de ruta de viabilitat empresarial de l'empresa, en què es defineixin les accions necessàries a executar per assolir els objectius establerts.

4. ACONSEGUIR la viabilitat del negoci a mitjà i llarg termini.

En segon lloc, PIMEC n'estableix les fases:

Fase 1: Saber quina és la viabilitat del negoci

Diagnosi digital i gratuïta per a qualsevol empresa catalana. Les empreses rebran un informe personalitzat amb els indicadors clau, conclusions, recomanacions i una anàlisi comparativa sectorial (informe de viabilitat). També es disposarà d'un campus virtual amb una oferta de píndoles formatives que ajudaran a la capacitació dels equips.

Fase 2: La recepta de viabilitat

3.000 empreses seleccionades per una comissió d'avaluació passaran a la segona fase, en què disposaran d'una sessió de diagnosi individual amb professionals experts per presentar i estudiar l'informe de recomanacions i definir punts prioritaris a treballar per aconseguir la viabilitat empresarial (recepta de viabilitat).

Fase 3: Implementació del pla per impulsar el futur del negoci

A través d'una segona selecció per part del comitè d'avaluació, 500 empreses seran escollides per passar a la tercera fase del pla. En aquesta fase, les persones empresàries rebran acompanyament per definir les palanques del pla de viabilitat i implementar les accions oportunes.

Cada empresa tindrà una sessió de contrast d'1 hora amb professionals experts, per presentar i estudiar els informes de viabilitat i definir els punts prioritaris a treballar per aconseguir la viabilitat empresarial. Posteriorment, s'assignarà un assessor expert que farà l'acompanyament en sessions individuals (8 hores) a l'empresa per començar a executar les palanques que s'hagin prioritzat.