Ple telemàtic i consensos

6/5/2020
Ahir els representants municipals van acordar la creació d'una comissió de seguiment per treballar conjuntament per uns pressupostos que permetin fer front a la Covid-19.
Ahir, 6 de maig a les 14.00 hores, es va celebrar el segon ple extraordinari de l'any i es va fer de manera telemàtica. A través de la plataforma de comunicació segura de Localret vinculada a l'aplicatiu JitsiMeet els representants municipals es van reunir per aprovar el pressupost 2020.

El primer punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació unànime de la celebració de les sessions dels òrgans col·legiats de manera telemàtica. Seguidament, es va presentar el pressupost i la plantilla municipal per a l'exercici 2020, que va ser aprovat amb els vots de l'equip de govern i el del PSC, la resta de grups municipals es van abstenir.

En el ple d'ahir també es va aprovar la de modificació de la Relació de Llocs de Treball amb el vot a favor de tots els grups municipals, excepte Ciutadans que es va abstenir.

Creació d'una comissió de seguiment del pressupost sense majories
El quart punt de l'ordre del dia va ser la proposta d'aprovació de la creació i composició de la Comissió de seguiment del pressupost 2020. 
 
Tots els grups municipals hi van estar d'acord, ja que es tracta d'una iniciativa de l'equip de govern, que proposa vertebrar una comissió de seguiment sense majories. És a dir, que cada grup municipal tingui un vot per supervisar el pressupost i així fer front a l'escenari de la Covid-19 de manera conjunta.

Aquest punt va ser cabdal, ja que es tracta de fomentar la presa de decisions sense color polític i apel·lant a la unitat d’acció. L’equip de govern va expressar la seva voluntat de treballar de manera conjunta per aconseguir un pressupost prioritàriament social, col·locant les persones en primer lloc.

Durant el ple també es va aprovar unànimement una moció per demanar al Congrés dels Diputats una modificació de la Llei d'estabilitat pressupostària per dotar de més autonomia de gestió als ajuntaments.