Podràs llegir 50 contes en un any?

30/1/2023
La biblioteca desafia les famílies amb infants de 5 anys.
La biblioteca de Bigues i Riells del Fai busca fomentar l’hàbit lector entre els infants amb un nou repte: llegir 50 contes en un any. Aquest desafiament se centra en les primeres preses de contacte amb la lectura, les dels infants de 5 anys i les seves famílies.

Cada infant ha de llegir, acompanyat d'un adult, un mínim de 50 contes en un any. Es podrà demostrar havent agafat, en préstec, 50 contes en 1 any natural. El període de lectura pot adaptar-se a les necessitats i desenvolupament de cada infant i la seva família.

Cada família pot agafar en préstec un o més llibres a la vegada i anar-los llistant a la llibreta, que rebran en fen la inscripció. Quan es tornin els llibres es rebrà un segell que acreditarà que s’han llegit en família. Qui superi el repte guanyarà una medalla, fins a exhaurir existències.

 
 
L’activitat està pensada perquè es desenvolupi com un joc per tal d’ajudar a motivar l'infant.

La lectura durant els primers anys de vida ha de ser reforçada/acompanyada per un adult. És important que les famílies s’impliquin i motivin l’infant en el procés lector perquè la lectura els acompanyarà tota la vida i els ajudarà en els seus estudis i aprenentatges. Per això, durant el període de lectures, la biblioteca demanarà petites tasques per implicar la família, com ara tenir al dia la llibreta de lectures, fer-hi un dibuix o bé expressar quin sentiment o emoció ha despertat la lectura del conte.

Actualment, la biblioteca realitza programes de foment lector amb l’escola bressol La Puput, amb els cabassos de paraules i les visites per explicar contes, i a l’escola El Turó i a l’escola El Colomer, amb els laboratoris de lectura, les maletes viatgeres i el préstec de lots de llibres.