Portes obertes als centres educatius de Bigues i Riells

22/2/2018
Comencen les jornades de visita per conèixer els projectes pedagògics del municipi per al curs 2018-2019.
Arriba el moment de triar escola i institut. Per això, des de l'Ajuntament de Bigues i Riells es posa a la disposició de la ciutadania un tríptic complet amb la informació de cada centre. Un recurs perquè els pares i mares tinguin controlades les jornades de portes obertes i així no perdin l'oportunitat de conèixer a fons l'oferta educativa del municipi.

Les visites ofereixen la possibilitat d'entrar en contacte amb els equips educatius i les AMPA, així com de descobrir els serveis i recursos de cada proposta educativa.

Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, ha volgut destacar el concepte de "Comunitat Educativa que entén els centres del municipi com un projecte global. Quan parlem de portes obertes busquem que tots els nens dels pobles triïn estudiar on viuen".

La Comunitat Educativa de Bigues i Riells és activa, dinàmica, flexible i emprenedora. Per això és una sort néixer en aquest municipi, ja que un jove pot estar escolaritzat dels quatre mesos fins als divuit anys. S'ofereixen diverses propostes educatives però totes comparteixen una gran capacitat de coordinació i diàleg entre centres. Totes són coherents i comparteixen festes, cursos i tallers.

També des del Consell Escolar Municipal es consensuen festes, com per exemple la Diada de Sant Jordi per tal de celebrar-la com el dia de la Comunitat Educativa en el marc de la festa de la cultura. Aquests actes busquen una gran participació de tots els centres perquè quedi palès que tots reben el mateix nivell d'oportunitat i de presència.
A través del díptic, elaborat íntegrament per l'Ajuntament de Bigues i Riells, la població pot saber en detall de quins equipaments, serveis i projectes disposen les escoles El Turó i El Colomer i l'Institut Maria Bell-Lloc. De la mateixa manera s'especifiquen les dates i hores de les jornades de portes obertes: El Colomer les celebra el 3 de març (10 h) i el 7 de març (17 h); l'Institut Maria Bell-Lloc, el 6 de març (17 h), i El Turó, el 9 de març (15 i 17 hores).

A Bigues i Riells hi ha 1219 alumnes: 361 estudiant a l'escola El Turó, 388, a l'escola El Colomer i 470, a l'Institut Maria Bell-Lloc. A través del Consistori s'ofereixen a tots els alumnes les activitats "Fem Poble", que consisteixen en sortides per conèixer el municipi amb la col·laboració del tècnic de cultura. Els estudiants poden visitar indrets com el Castell de Montbui, l'església de Sant Pere o el riu Tenes.