El Premi Bruguera de Còmic 2020 es troba a Bigues i Riells

4/8/2020
Albert Mañosa, treballador de la biblioteca municipal, s'endú la 2a edició del guardó més reconegut del món del còmic amb la seva obra "La extremaunción".
Albert Mañosa, treballador de l'Ajuntament de Bigues i Riells a la biblioteca municipal, ha guanyat el Premi Bruguera de Còmic 2020. Aquest guardó és el més reconegut del món del còmic i Mañosa l'ha guanyat amb la seva obra "La extremaunción".
Es tracta d'un còmic de 80 pàgines, a cavall de la comèdia i la filosofia. La idea va sorgir d'un esquetx teatral, Mañosa va endinsar-se en l'elaboració del guió i va descobrir que havia canviat de gènere. El seu amic Oriol de la Torre va veure una història amb potencial i la va il•lustrar. Així, han guanyat junts el premi que els permetrà, al novembre, publicar "La extremaución".
"La extremaunción" explica la història d'un còmic que sempre ha carregat contra l'Església, que arriba a la fi de la seva vida i de cop sent una imperiosa necessitat de redempció. El públic l'ha definit com "una obra d'intriga assegurada que no podràs deixar". Aquest títol es podrà agafar en préstec a la biblioteca de Bigues i Riells.
Es tracta d'una tragicomèdia de tres actes que reflexiona sobre la vida, la mort i el paper de l'humor. Una novel•la gràfica en rigorós blanc i negre que no deixa indiferent.
 
 
El somni de Mañosa i de la Torre, que són amics de tota la vida de Sentmenat, és poder arribar al mercat francobelga. Això serà possible gràcies a l'Editorial Penguin Random House, que pertany al grup Bruguera i distribuirà el títol a escala internacional i, per tant, el traduiran a diverses llengües.
Albert Mañosa ha valorat així el reconeixement: "Per mi és un guardó molt especial, ja que vaig aprendre a llegir a través de les obres de l'Editorial Bruguera. De fet, no sabia llegir i li demanava a la mare que em digués què deien "Zipi y Zape" i "Mortadelo y Filemón", m'ho aprenia de memòria i me'ls remirava per comprendre'ls a la perfecció".
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, ha destacat el talent del personal de l’Ajuntament: "Encara que a vegades es trobi ocult el talent del personal municipal és ben visible en la feina diària al Consistori". Galiano també ha definit com "un orgull" el fet que una persona vinculada a la cultura del municipi i a la biblioteca, com l'Albert, rebi aquest reconeixement.
Bruguera, és el segell editorial més important de la història del còmic espanyol i ha celebrat la segona edició del premi que atorga 12.000€ a l'obra guanyadora i la seva publicació a l'engròs, a Espanya, a Portugal i a Llatinoamèrica. D'aquesta manera, Mañosa i de la Torre compartiran segell amb autors consagrats com Francisco Ibáñez, Jan, Escobar, Víctor Mora, Vázquez o Raf.