"Pressions" la nova sèrie escultòrica de Ferran Capdevila

5/4/2019
L'escultor de Bigues i Riells expressa la tensió social i política que es viu en l'actualitat a través de dotze peces de fusta.
L'escultor biguetà, Ferran Capdevila, està treballant en una nova sèrie d'escultures sota el títol "Pressions". L'objectiu de l'artista és plasmar la tensió politicosocial que es viu a Catalunya en l'actualitat a través de la fusta.

Capdevila està elaborant dotze peces amb un comú denominador, la pressió, tant simbòlica com literal. A partir d'un roure sec l'artista ha creat rostres oprimits, balances desequilibrades i un cercle vital viciós, només servint-se d'una motoserra i un trepant.

La sèrie ja està avançada i ara tan sols falta polir les peces, per, en un futur pròxim, exposar-les al municipi per a tota la ciutadania. José Gómez, regidor de Cultura, ha destacat la voluntat de l'equip de govern per "visibilitzar i promoure les obres dels artistes de Bigues i Riells". 
 
En aquesta línia, Gómez també ha explicat la importància de posar en valor el talent local.

Ferran Capdevila es caracteritza per produir obres de grans dimensions a partir de la natura d'acord amb el seu compromís amb les arrels. Per a Capdevila, la diferència entre l'art i l'artesania rau en la capacitat de l'art de suscitar pensament i sentit crític. En aquest cas, la nova sèrie de l'artista parla d'una societat acorralada per totes bandes.